Meme kanserinin belirtileri, kendi kendine muayene, korunma yöntemleri ve tedavi süreci anlatıldı

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN 3 GÜN SÜREN SEMİNER DİZİSİNE BİN 500 KADIN KATILDI

Meme kanserinin belirtileri, kendi kendine muayene, korunma yöntemleri ve tedavi süreci anlatıldı

Meme kanserinin belirtileri, kendi kendine muayene, korunma yöntemleri ve tedavi süreci anlatıldı

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN 3 GÜN SÜREN SEMİNER DİZİSİNE BİN 500 KADIN KATILDI

Akdeniz Belediyesi’nin ‘1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısıyla düzenlediği, 3 gün süren ve toplamda bin 500 kadının katıldığı seminer dizisi sona erdi. Seminerde sunum yapan Mersin Şehir Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Küçük; ‘meme kanserinin nedenleri, belirtileri, korunma yöntemleri, taramanın ne zaman ve nasıl yapılacağı ile tedavi’ konularında katılımcılara bilgi verdi.

Konuklara bayrak dağıtıldı, salonun dört yanı bayraklarla donatıldı

Bir otelin salonunda düzenlenen seminerin son gününe, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü Onur Eryılmaz Gümüştok, Başkan Yardımcısı Yusuf Duman, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın Eşi Behiye Gültak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Turna da katıldı. ‘Cumhuriyetin Kuruluşunun 100’üncü Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ kutlamaları dolayısıyla Başkan Yardımcısı Gümüştok ile Behiye Gültak, konuklara bayrak dağıttı, salonun dört bir yanı bayraklarla donatılırken, Cumhuriyetin 100’üncü yaşı dolayısıyla pasta da kesildi.

“Üç gün süren seminere bin 500 kadın katıldı”

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen ve 3 gün süren seminer dizisine, Kültür ve Sanat Evleri ile Akdeniz Kaymakamlığı Aile Destek Merkezlerinde görevli kurs öğretmenleri ve kursiyerler kadınlardan oluşan toplam bin 500 kadın katıldı. Seminer öncesi söz alan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Onur Eryılmaz Gümüştok, seminere gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle kadınlara teşekkür etti. Yapılan araştırmaların, her 8 kadından 1’inin meme kanserine yakalanma riski taşıdığı gerçeğini ortaya koyduğunu kaydeden Gümüştok, erken teşhise yönelik taramalarla hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu ve ölüm riskinin azaldığını vurguladı.

“Kanser tedavisi gören insanlarımızın yanındayız”

Akdeniz Belediyesi’nin, kanser tedavisi gören vatandaşlar için, Umuda Yolculuk adıyla hayata kattığı ücretsiz onkobüs servis hizmetini de hatırlatan Gümüştok; “Kanserle mücadele zorlu bir süreç. Bu nedenle bu durumdaki insanlarımızı ve yakınlarını yalnız bırakmıyoruz. Ücretsiz sunduğumuz servis hizmeti sayesinde kanser tedavisi gören hasta vatandaşlarımız ile refakatçileri evlerinden alınıp hastaneye ulaştırılmakta, tedavileri sonrası yeniden evlerine

ulaşımları sağlanmaktadır. Hizmetten bugün itibariyle 168 vatandaşımız faydalanıyor. Nitekim 10 Mart 2021 tarihinden bugüne dek, tedavi gören vatandaşlarımıza 4 bin 500’den fazla kez ücretsiz servis hizmeti verilmiştir. Bu hizmeti, deprem felaketi sonrası kentimize göç eden ve kanser tedavisi gören depremzede vatandaşlarımıza da sunduk” diye konuştu.

Evde bakım hizmetiyle yüzlerce vatandaşa ulaşıldı

Akdeniz’de çalmadık kapı, dokunmadık insan bırakmadıklarının altını çizen Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Onur E. Gümüştok; “İlçemizde yaşayan yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımıza sunduğumuz evde bakım ve temizlik hizmetiyle 700 haneye 4 bin 930 defa temizlik; 504 kişiye bin 870 defa kişisel bakım hizmeti sunuldu. Ülkemizin tarihi ve turistik kentlerine geziye gönderilen kadınların sayısı 6 bin 100’ü; Hoş Geldin Bebek Projesi ile ulaştığımız aile ve bebek sayısı 7 bini buldu. Kadınlara ve dezavantajlı durumdaki insanlarımıza ulaşıp gönüllerine dokunmaya, ihtiyaç duydukları hizmetleri ulaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Farkındalık yaratan eğitimler devam edecek

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın, kadınlara büyük önem verdiğini ve hayatın her alanında pozitif ayrımcılık uyguladığını da dile getiren Başkan Yardımcısı Gümüştok, başta kanser olmak üzere toplum sağlığını yakından ilgilendiren konular ve sorunlarla ilgili eğitimler, toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Seminer, Mersin Şehir Hastanesi’nden Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Küçük, katılımcılara meme kanserinin nedenleri, belirtileri, korunma yöntemi, kendi kendine muayene, tarama ve taramanın ne zaman ve nasıl yapılacağı ile hastalığın tedavisi konularında bilinçlendirici bir sunum gerçekleştirmesiyle devam etti.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.