YAŞASIN TÜRK POLİSİ

Fevzi Can Korkmazer
Diğer Yazıları
Çocukluk yıllarımdan beri severim Türk Polisini.. O yıllarda her ne kadar büyüklerimiz bizleri rahat durmadığımızda Polise vermekle korkutmaya çalışsa da, Polis çocukluğumuzdan bu yana bizlerin gurur abidesi olmuştur.

Asayiş, huzur ve güvenin timsali olmuşlardır. Bu nedenle her yıl Türk Polis teşkilatının  kuruluşunun  yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlarız.

Bu yılda yine coşkulu törenler yapılmasını umarken, ne  yazık ki, başımıza musallat olan şu Koronavirüs salgını yüzünden hayatın tadı tuzu kalmadı. Ama  bizler Tarsus’ta Türk Polis teşkilatının  kuruluşunun  175. yıldönümünü  güzel kutladık.

Tarsus’ta  sade bir törenle yapıldı ama yine tüm emniyet mensuplarının heyecanlı olduğunu gördük. Atatürk anıtı önündeki törene Tarsus Emniyet Müdürü Ercan Elbir, müdür yardımcısı Adnan Ünsal ile Emniyet mensupları katılırken, Polisleri bu anlamlı gününde Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’da yalnız bırakmadı. Tören, anıta çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu. Başkan Bozdoğan, Emniyet Müdürü Ercan Elbir’in şahsında tüm Emniyet mensuplarının  Polis bayramını kutladı. Tören günün anısına  sosyal mesafeyi koruyarak fotoğraf çekimi ile son buldu.  Emniyet Müdürümüz Ercan Elbir’in güler yüzü ve anlamlı kısa sohbeti ile sanırım oradaki Polis kardeşlerimiz, “İyi ki Emniyet mensubu olmuşum” diye iç geçirmişlerdir.

Bu yılki kutlamalarda her ne kadar Polis teşkilatı ile ilgili konuşmalar yapılmamışsa da biz o anlamlı sözleri dinlemiş gibi sizlere sunuyoruz.“Tarihi geçmişinden gelen tecrübesi, çağın gereklerine uygun şekildeki bilgi, beceri ve teknolojik donanımıyla dünyada örnek gösterilen Polis teşkilatımız, sivil demokratik bir yönetim emrinde, Yüce Türk Milletinin can ve mal güvenliği ile kamu düzenini sağlamadaki gayretlerini 175 yıldır sürdürmektedir.

Gücünü Yüce Türk milletinden ve yasalardan alanı Polisimiz, yıkıcı, bölücü, dini motifli terör örgütleriyle mücadelede kamu düzeninin sağlanmasında , mücadelesini şanlı geçmişinde olduğu gibi bugünde can siperane bir şekilde her koşulda ve şartta gösterme azmi ve kararlılığı içindedir. Polisimiz, Devletimizin bekası milletimizin huzur ve güveni adına, gözünü budaktan, canını silahtan esirgemeden, bu gayretini ilelebet  sürdürecektir. Bu kutsal görevde  desteklerini esirgemeyen başta yüce milletimiz Türk Polisinin  kuruluşunun 175. yılında daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyetine olan inancını artırarak muhafaza etmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, Çanakkale’den 15 Temmuz”a ve günümüze kadar uzanan tarihsel mücadele sürecinde canlarını feda ederek, bize onurlu bir vatan emanet eden Asker, Polis, sivil bütün aziz şehitlerimizi, saygı minnet ve rahmetle anıyoruz.

 


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.