Zeydan Karalar’ın yönetim

anlayışı Adana’yı dönüştürüyor

Zeydan Karalar’ın yönetim

Büyükşehir her koşulda halka hizmet ediyor
 
Zeydan Karalar’ın yönetim anlayışı Adana’yı dönüştürüyor
 
Büyükşehir; içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve altyapı çalışmalarını, kentin dört bir yanında sürdürüyor.
 
Adana Büyükşehir Belediyesi, koşulların zorluğuna ve Covid 19 şartlarına rağmen ilçelerde ve merkezde altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlgili birimler Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kent genelinde içme suyu ve yol sorunlarının mümkün olan en kısa sürede azaltılması için verdiği kesin talimatı yerine getirmek üzere yoğun çalışıyor. Buna göre kırsal ve merkez yerleşim birimlerinde içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve diğer altyapı problemlerini çözmek için çalışmalar devam ediyor.
 
CEYHAN İÇME SUYU PROJESİ
Ceyhan’da 262 km uzunluğundaki içme suyu projesinin 169 kilometresi tamamlandı. Projenin tamamlandığı yerlerdeki abone bağlantıları yapılarak vatandaşların sağlıklı suya kavuşması sağlandı. Proje kapsamında mevcut asbestli borular, yeni nesil borularla değiştiriliyor. Ceyhan’ın muhtelif sokaklarında bulunan asbestli boruların sürekli arızalanması, fazla miktarda su kaybına neden olması ve kanserojen madde içermesinden dolayı insan sağlığını tehdit etmesi nedeniyle çeşitli çaplarda HDPE ve Duktil boruların döşemesi yapılıyor. Eski boruların değiştirilmesiyle birlikte ilçede yaşanan su kesintisi problemi de önlenmiş olacak.
KIBRIS CADDESİ KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) muhtelif mahallelerde sürdürdüğü yağmur suyu ve kanalizasyon inşaatı yapım işi kapsamında; Obalar Caddesi ile Bakımyurdu Caddesi arasında bulunan Kıbrıs Caddesi'nin mevcut kanalizasyonunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi noktasında hatları yeniliyor. Toplam uzunluğu 1481 metre olan çalışma ile Dumlupınar Mahallesi'nin kanalizasyon sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.
KIYI BOYU İÇME SUYU
ASKİ, sık sık arızalanarak su kesintilerine neden olan Seyhan ilçesi Kıyı Boyu Caddesi'ndeki içme suyu hattını yeniliyor. Çalışma kapsamında 1000 mm çapında 1135 metre uzunluğundaki projenin 1100 metresi tamamlandı. Projede dayanıklı ve uzun ömürlü duktil boruların döşemesi yapılıyor.

İsmetpaşa ve Gürselpaşa mahallelerinden geçerek Yüreğir ile Seyhan'ı birbirine bağlayan ve ana dağıtım hattı olduğu için çok sayıda mahalleyi besleyen içme suyu hattındaki çalışmayı en kısa sürede tamamlamayı planlayan ASKİ, mahallelere kesintisiz su ulaşmasını sağlayacak.
 


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.