Zeydan Karalar, “Vatandaş

evde, belediye görevde.”

Zeydan Karalar, “Vatandaş

Büyükşehir her kulvarda halka hizmeti sürdürüyor
 
Zeydan Karalar, “Vatandaş evde, belediye görevde.”
 
Zeydan Karalar’ın halka her koşulda hizmet anlayışı Adana’nın sorunlarını birer birer tarih haline getiriyor.
 
Adana’nın ilçelerindeki içme suyu sorununun ortadan kaldırılması, merkez ilçelerdeki sel tehdidinin bertaraf edilmesi, altyapı sorunlarının çözülmesi için çalışmalar aralıksız devam ederken, Covid-19 nedeniyle gerçekleştirilen hasta taşıma, dezenfekte ve sokak canlılarını besleme işlemleri de sürüyor. Sokağa çıkma yasağını fırsat bilen belediye ekipleri, normal zamanda yoğunluktan dolayı çalışma yapılması zor olan noktalarda altyapı sorunlarını çözüyor.
 
Adana Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağını fırsata çevirip, normal zamanda araç ve yaya trafiğinin çok yoğun olduğu Seyhan ilçesi Obalar ve Saydam caddelerinde asfalt, kaldırım ve altyapı çalışması gerçekleştirdi. Her iki caddede ayrıca yağmur suyu ızgaraları yenilendi. Kırsalda ve merkez ilçelerde 30-40 yıldır çözüm bekleyen çok sayıda sorunu ortadan kaldırmak için aralıksız çalışan Adana Büyükşehir Belediyesi, zor koşullara rağmen hizmet etmeyi ve proje üretmeyi sürdürüyor.
Çalışmaları yerinde denetleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, öncelikle koronavirüs konusunda hemşehrilerini uyardı. Başkan Zeydan Karalar, “İnşallah 2021’de korona belasından kurtuluruz. Virüsten uzak durmak için hemşehrilerimiz evde kalmalı. Vatandaş evde belediye görevde. Sokağa çıkma yasağı olan bir günde Obalar ve Saydam caddelerinde çalışma gerçekleştiriyoruz. Normal şartlarda yaya ve araç trafiğinin son derece yoğun olduğu, çalışma yapılması çok zor olan bu iki caddemizde, sokağa çıkma yasağını değerlendirerek yenileme gerçekleştiriyoruz. Kentin benzer yoğun ve kritik caddelerinde sokağa çıkma yasaklarından faydalanarak çalışma yapacağız” dedi.
POZANTI İLÇESİNİN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Öte yandan Pozantı’nın kronikleşmiş su problemi ortadan kaldırıldı. İlçede 24 bin 789 metre uzunluğundaki içme suyu hattının yapımı tamamlandı. Ayrıca 8 adet su deposu ve 40 bin metre uzunluğundaki içme suyu şebekesi yatırımları devam ediyor.
Gökbez Mahallesi’ne 3 adet su deposu ve 17 bin metre içme suyu şebekesi yapılacak. Eskikonacık Mahallesi’ne 1 adet su deposu ve 1268 metre içme suyu şebekesi yapılacak. Kamışlı Mahallesine 1 adet su deposu ve 3740 metre içme suyu şebekesi yapılacak. Fındıklı Mahallesi’ne 1 adet su deposu inşa edilecek. Yenikonacık Mahallesi’ne 2 adet su deposu ve 6461 metre içme suyu şebekesi yapılacak. Yelatan Mahallesi’ne yapılacak 1596 metrelik içme suyu isale hattı ile 8 mahallenin ana hattı yenilenecek.
SU BASKINI YAŞANMAMASI İÇİN DEVASA ÇALIŞMA
Adana Büyükşehir Belediyesi ayrıca Yüreğir ilçesinde Yavuzlar,  Sinanpaşa ve Kazım Başer mahallelerindeki altyapı sorunlarını da çözüyor. ASKİ’nin uyguladığı proje kapsamında, yatay delgi yöntemi de kullanılarak aşırı yağışlarda oluşan sel baskınlarının önüne geçilmesi planlanıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Zeydan Karalar, söz konusu mahallelerin geçen yıl oluşan su baskınlarından en çok etkilenen yerler olduğunu belirtti. Başkan Zeydan Karalar, “ASKİ’miz buraya yaklaşık 5 milyon lira değerinde bir proje yaptı. 2000’lik, 1600’lük, 1400’lük boruların kullanıldığı büyük bir çalışma bu. Aşırı yağmur yağdığında geçen yıl olduğu gibi su birikmesi olmaması amacıyla yaptık bu çalışmayı. Beklentimiz bu yönde. Uzun yıllardır üstesinden gelinemeyen bu sorunu çözen ASKİ yöneticilerine ve diğer çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
HASTA TAŞIMA, DEZENFEKTE VE SOKAK CANLILARINI BESLEME HİZMETLERİ SÜRÜYOR
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Covid-19 salgını nedeniyle testi pozitif olan hastaları hastaneden eve, evden hastaneye taşıma hizmeti devam ederken, halkın yoğun kullandığı noktaların, taşıma araçlarının dezenfektesi ile sokağa çıkma yasağında açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak canlılarını besleme hizmetleri de sürüyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası da sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşa ekmek ulaştırmak için tam kapasite üretim gerçekleştiriyor.
 


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.