Zeydan Karalar Pozantı’ya her konuda destek vermeye

ve hizmet sunmaya devam ediyor

Zeydan Karalar Pozantı’ya her konuda destek vermeye

Zeydan Karalar Pozantı’ya her konuda destek vermeye ve hizmet sunmaya devam ediyor
 
Büyükşehir Pozantı’da 80 bin lavanta fidesi daha dağıttı
 
Zeydan Karalar, kırsalda yaşayan Adanalıları desteklemek ve sorunları çözmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.
 
Başkan Zeydan Karalar, Pozantı’da toplamda 375 bin lavanta fidesi dağıttıklarını ve ilçenin su, yol, altyapı sorunlarının çözümü için önemli hizmetler yapıldığını ve eksiklerin giderilmesi için çalışmaya devam ettiklerini duyurdu.
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çiftçiyi, üreticiyi desteklemeye, kırsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana kırsaldaki ilçelerde, köylerde çiftçiye, üreticiye milyonlarca fide dağıtan, gübre ve silaj desteği veren, son olarak da Tarladaki Bereket Servisi ile çiftçiye uydudan alınacak bilgileri aktarıp, üretimden, satışa, ne ekilmesi gerektiğinden, sulama miktarına kadar 50 konuda veriyi aktaracak hizmeti sunan Başkan Zeydan Karalar, Pozantı’da 80 bin lavanta fidesi daha dağıttı.
 
HEDEFİMİZ HALKIMIZA UZUN SÜRE HİZMET ETMEK
Pozantı’da lavanta üretimini teşvik etmek istediklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, ilçede ilk olarak CHP Pozantı İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Başkan Zeydan Karalar’a CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ve Büyükşehir bürokratları eşlik etti. Zeydan Karalar, CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarının, icraatlarının ve başarısının, önümüzdeki süreçte kimin siyasi iktidar olacağını da belirleyeceğini kaydetti. Bu nedenle halka iyi hizmet etmek, başarıya odaklı bir belediyecilik yapmak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, son yerel seçimde alınan 660 bin oyun, sıkıntılara, büyük borca rağmen arttığını belirtti. Başkan Zeydan Karalar, yönetimde bir dönem kalmayı amaçlamadıklarını, uzun yıllar belediyeyi yöneterek halka ihtiyacı olan hizmetleri sunacak bir yönetim anlayışında ve hedefinde olduklarını anlattı.
 
POZANTI’YA BU KADAR HİZMET ŞİMDİYE KADAR YAPILMADI
Bu yıl Pozantı’nın iki temel sorununu çözeceklerini açıklayan Başkan Zeydan Karalar, Pozantı arıtma sorununu gidereceklerini, Tekir’de de kanalizasyon altyapısının temelini atacaklarını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Buradan ihale alacak müteahhit işçisini elbette Pozantı’dan alacak. İşçi aldığı parayı Pozantı’da harcayacak. Bizim sadece Pozantı’ya ayırdığımız bütçe 200 milyon lira. Kim harcamış buralara bu parayı bizden önce? Biz yapıyoruz. Bu farklı bir siyasal anlayışın tezahürü. Bunlar böyle anlatılırsa arkasından her şey gelir” dedi.
 
BİR KÖYÜ, MAHALLEYİ, O YERİN MUHTARINDAN DAHA İYİ KİMSE BİLEMEZ
Başkan Zeydan Karalar daha sonra Hamidiye Köyünde muhtarlarla bir araya geldi. Adana’nın 15 ilçeden oluşan büyük bir coğrafya olduğunu anlatan Başkan Zeydan Karalar, geniş bir coğrafyaya hizmet etmek, ihtiyaçları gidermek, eksikleri tamamlamak için zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı. Başkan Zeydan Karalar, 1 yıldır korona salgınıyla uğraşıldığı için ister istemez görüşmelerin azaldığını, iş kabiliyetinin de düştüğünü söyledi ve Covid 19’a karşı dikkatli olunması uyarısını yineledi.
Seyhan’dan bu yana muhtarlık müessesesini çok önemsediklerini ve hizmetlerin yüzde 80’ini, 90’ını muhtarlardan alınan bilgiye göre yaptıklarını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Bir mahalleyi en iyi bilen o mahallenin muhtarıdır. Ben Adana’yı iyi bildiğimi iddia ediyorum ama sizin köyünüzü ben sizin kadar iyi bilemem. Eksikleri muhtarlar benden daha iyi bilir. Taleplerinizi alıyoruz ve eksikleri olanaklar doğrultusunda gideriyoruz. Hem çiftçimizin, hem köylümüzün yanındayız. Sosyal ve icracı belediyecilik yapıyoruz. Pozantı’ya çok önem veriyoruz ve önemli hizmetler yapmayı planlıyoruz. Şimdi sizlerden taleplerinizi bir kez daha alacağız. Pozantı’nın en ücra köyüne kadar gidiyorum ve halkımızla bir araya geliyorum. Pozantı’da yol ve su için yeniden bir araya geleceğiz. Yapabileceğimiz işler için söz verdiğimi bilirsiniz. Yol ve su için de yapabileceklerimizi söylüyoruz. Yine öyle yapacağız. Vatandaşımız da bizi biliyordu zaten ama şimdi daha iyi anladı. Hizmet etmeye geldiğimizi, yemeye içmeye gelmediğimizi biliyorlar” diye konuştu.
DÖNEM SONUNA KADAR 200 MİLYON LİRALIK SU YATIRIMI
Muhtarlarla konuşmasında sık sık bürokratlarına talimat veren Başkan Zeydan Karalar, bütün olumsuz koşullara rağmen Pozantı’da yıllardır çözülmemiş, yapımı ucuz olmayan bir çok sorunu hallettiklerini belirtti. Şu ana kadar yapılan ve yapılacak su projeleriyle ilgili bilgi aktaran Başkan Zeydan Karalar, Pozantı’ya yol hariç sadece su yatırımının dönem sonuna kadar 200 milyon lirayı bulacağını açıkladı. Başkan Zeydan Karalar, oy hesabıyla değil, vatandaşın memnun olması için çalıştıklarını söyledi.
ÜRETİCİYE 375 BİN LAVANTA FİDESİ
Başkan Zeydan Karalar daha sonra Kamışlı mahallesinde üreticiye lavanta fidesi dağıtım törenine katıldı. Ülke genelinde yaşanan kuraklığın önümüzdeki süreçte su sıkıntısı yaratabileceğini belirten Başkan Zeydan Karalar, su kullanımında daha bilinçli olunması için çalışma başlatacaklarını duyurdu.
Kırsaldaki ilçelerde o ilçenin ihtiyacına göre fide dağıttıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Çiftçimize silaj dağıtıyoruz ve çeşitli destekler veriyoruz. Çiftçinin ayakta kalması lazım. Bugün dağıtacağımız 80 bin fideyle birlikte toplamda 375 bin lavanta fidesi dağıtmış olacağız. Cuma günü Feke’de de fide dağıtacağız. Çiftçimizin üreticimizin her zaman yanında olacağız.”
 
Başkan Zeydan Karalar 8 köydeki üreticilere ulaştırılacak fide dağıtımı sırasında çiftçilerle sohbet etti ve lavanta üretimiyle ilgili bilgi verdi.
 
Başkan Zeydan Karalar Pozantı’da esnaf ziyaretlerinde de bulundu ve sorun dinledi, halkla sohbet etti.
 


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.