Zeydan Karalar, “Dar gelirli insanların olduğu

mahallelere daha yoğun hizmet verilecek.”

Zeydan Karalar, “Dar gelirli insanların olduğu

Zeydan Karalar, “Benim ilacım halkıma hizmet etmek.”
 
Zeydan Karalar, “Dar gelirli insanların olduğu mahallelere  daha yoğun hizmet verilecek.”
 
Başkan Zeydan Karalar, Sarıçam ve Yüreğir’de dar gelirli vatandaşların yoğun yaşadığı mahallelerin kesiştiği noktalara kreşi, düğün salonu, semt pazarı, taziye evi olan, kadınlara yönelik meslek eğitimi verilecek tesislere sahip, 10 bin metrekarelik kompleksler yapılacağını söyledi.
 
Başkan Zeydan Karalar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu’nun Adana’da katıldığı açılış ve temel atma törenleri ile bir dizi toplantıda, Adana’da yapılanları ve yapılacakları anlattı, yönetim anlayışlarının farklılığını ortaya koydu. Başkan Zeydan Karalar, Sarıçam ve Yüreğir’e yapılacak önemli hizmetlerin müjdesini verdi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen Çukurova Belediyesi’nin bir dizi açılış ve temel atma töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimi çok kötü mali koşullarda devralmalarının ardından, zor koşullarda şu ana kadar yapılan olağanüstü işlerin özetini sundu. Başkan Zeydan Karalar, yönetim anlayışlarının ve halkın parasını kullanma yöntemlerinin, Adanalıların ödediği vergilerin çarçur edilmemesine yönelik olduğunu belirterek, böylece büyük borç yükü ve salgın hastalığın gelirleri yarı yarıya azaltmasına rağmen, hizmet verilebildiğini kaydetti.
Başkan Zeydan Karalar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun en düşük belediye çalışanı ücretinin 2 bin 500 lira olması yönündeki talimatı doğrultusunda hareket ettiklerini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların yüzde 80’inin şu anda 3 bin lira maaş aldığını hatırlattı.
Başkan Zeydan Karalar, 3 ayda bir maaş alan çalışanların, maaşını zamanında alır hale geldiğini ifade etti.
İşleri, hizmetleri uygun fiyata ve daha kaliteli yapmak için başlatılan inceleme ve çalışmalardan önemli sonuçlar aldıklarını aktaran Başkan Zeydan Karalar, binek araç ve iş makinesi ihalelerinin yeniden yapılması sonucunda elde edilen tasarrufun ayrıntılarını anlattı.
YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ FARKLI
Başkan Zeydan Karalar, “Yönetim anlayışımız farklı ve halkın parasını doğru şekilde kullanma kararlılığımız var. Şimdi milletimiz bütün belediyelerin farkını görüyor. Millet her sokakta bizi hissediyor. Hem hizmet ediyoruz, hem vatandaşı unutmuyoruz.  Aladağ’da, Saimbeyli’de, Tufanbeyli’de ve çeşitli ilçelerde çiftçinin elinden tutuyoruz. Silaj desteği veriyoruz. Çilek, domates, lavanta, üzüm fidesi olmak üzere çiftçimize müthiş destek veriyoruz.
Biz Seyhan Belediyesi’nde halk kart dağıttık. Burada da 10 binin üzerinde halk kart dağıtacağız. 200 binin üzerinde gıda kolisi dağıttık. Elemanlarımız kapıya teslim yaptı, kimse görmedi. Bizim anlayışımız budur.
Sadece Ceyhan ilçemizde 100 bin ton asfalt döküyoruz. Kentin dört bir yanında yol yapıyoruz. Geçmiş dönemde en fazla 2018’de asfalt dökülmüş; 335 bin ton. Biz bu yıl henüz tamamlanmadan sadece sıcak asfaltı 650 bin ton döktük. Bu kıt kanaat şartlara rağmen, en çok asfalt dökülen yılın iki katı asfalt döktük. 2014-2015’te 350 km su isale hattı döşenmiş. 2019-2020’de 845 km su isale hattı döşedik” dedi.
BENİM İLACIM HALKIMA HİZMET ETMEK
Koronavirüs hastalığını geçirmesinden sonra doktorların günde en fazla iki-üç saat çalışması gerektiğini, dinlenmesi yönünde tavsiyede bulunduğunu hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Benim ilacım halkım. Sizden ayrı kalamam. Size hizmet ederek iyileşiyorum” diye konuştu.
Zeydan Karalar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sheraton’da muhtarlarla bir araya geldiği toplantıya da katılıp konuşma yaptı.
ÇOK CİDDİ YOL HAMLESİ BAŞLATTIK
Zeydan Karalar şunları söyledi: “Muhtarlar bizim yol arkadaşlarımız. 7 yıldır yaptığımız hizmetlerin yüzde 95’ini muhtarlarımızla birlikte tartışarak, fikirlerini alarak, ve onlarla gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucu yapıyoruz. Şimdi de modelimiz budur. İki ayda bir muhtarları toplarız, sorunları alırız. İki ay sonra aynı muhtarları yeniden toplayıp, ekibimizle birlikte neyi yapıp, neyi yapamadığımızın muhasebesini gerçekleştiririz. Yapmadıklarımızla ilgili bizim elemanlar gerekçe gösteremezlerse gerekli talimatı veririm. Gerekçe gösterirlerse, o gerekçeyi ortadan kaldırıp hizmeti yerine getirmek için çalışırız. Muhtarlarımızın en büyük sorunu yol. Yol ve su sorunu çok yoğun. Yol ve su olmazsa zaten hayat olmaz. Biz dokuz ay yavaşladık mecburen. Bu yıl biraz hızlandık. Önümüzdeki yıl hiçbir muhtarın yoldan ciddi manada şikayeti kalmayacak. Bu sene yaklaşık 1500 km yol yaptık. Bu bir rekordur. Ancak o kadar çok eksik bırakmışlar ki bize, hepsini bir anda gidermek mümkün değil. Para da olsa, süre yetmez.  Karataş ilçemizin ana caddelerini, ara sokaklarını yaptık. 50 bin tondan fazla asfalt döktük. Ceyhan’a 100 bin ton, İmamoğlu’na 100 bin ton asfalt döktük. Sarıçam’da da neredeyse bozuk yok bırakmadık. Yüreğir’de köy yollarının tamamını yaptık. Merkeze girdik şu anda. Merkezde büyük bir hamlemiz var.”
DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN OTURDUĞU MAHALLELERE ÖNEMLİ HİZMETLER
Dar gelirli vatandaşların oturduğu bölgelere, Sn. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimat verdiği gibi daha yoğun hizmet götürdüklerini söyleyen Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Sayın Genel Başkanım, sorunları çok yakından biliyor ve bize de talimatlar veriyorsunuz. ‘Dar gelirli insanların oturduğu yerde hizmet azdır. Oraya yoğun hizmet götürün’ dediniz.
Biz de aynen öyle yapıyoruz.  Sarıçam’a 3 park yapıyoruz. 48 bin metrekarelik, Merkez Park’tan sonra Adana’nın en büyük ve güzel parkını Sarıçam’a yapıyoruz. Sarıçam’da 3 kreş birden yapacağız.  Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı üniversiteye bağlayan, Kozan yoluna bağlayan yapıyı mutlaka gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 17-18 yıldır beklenen yolu yaptık diye muhtarlarımız bize teşekkür ediyor.  Ahmet Zenbilci Bulvarı’nı yakında ihaleye çıkarıyoruz. Kozan yolunun trafiğini rahatlatacağız. Kozan Yolu’nun trafiği alternatif yol yapmazsak rahatlamaz, onu da yapacağız. Yüreğir’e de ciddi yatırımlar yapacağız.
3 kreş ve 3 park yapıyoruz. Yüreğir’e özellikle dar gelirli insanlarımızın oturduğu Selahattin Eyyubi ve Çamlıbel Mahallesi’nin ortasında büyük bir mahalle merkezi yapıyoruz. Kreşi, düğün salonu, semt pazarı, taziye evi olan, kadınlara yönelik meslek eğitimi verilen, 10 bin metrekarelik komplike bir merkez yapacağız. Bir miktar kamulaştırması kaldı.
19 Mayıs Mahallesi’nde de, az önce anlattığım özelliklerde bir merkez yapacağız. 7-8 mahallenin ortasında kalan merkezler olacak bunlar ve dar gelirli insanlarımıza hitap edecek. Yoğun yağmurlarla birlikte 8-10 mahallemizde sel yaşanmıştı. Yüreğir’deki 12 mahallenin 8’i için proje yaptık ve bu yıl ne kadar yağmur yağarsa yağsın 8 mahallede sel olmayacak. 4 mahalle kaldı onlar da halledilecek.
Bizim olduğumuz yerde eksik kalmaz. Biz 24 saat çalışırız, parayı iyi kullanırız. Biz sihirbaz değiliz ama işimizi iyi yaparız. İnşallah bu dönemin sonunda eksiği olmayan, dönüşen bir Sarıçam ve Yüreğir oluşturacağız.”
 


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.