Yenişehir Belediyesi Nuri Ulusu Kütüphanesi hizmete açıldı

Mersin’in en büyük kütüphanesini, Yenişehir Halk Kütüphanesi’ni açacağız.

Yenişehir Belediyesi Nuri Ulusu Kütüphanesi hizmete açıldı

Yenişehir Belediyesi Nuri Ulusu Kütüphanesi hizmete açıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün kütüphanecisi Nuri Ulusu'nun adını verdiği kütüphaneyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açtı. Menteş Mahallesi’nde 2021 yılında inşa edilen Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi’nde kurulan kütüphane,ders çalışma alanlarıve öğrencilerinbilgiye erişimi noktasında mahallede önemli bir açığı kapatacak.

Pirireis Mahallesi’nde bulunan Yenişehir Belediyesi Akademi’de 2021 yılında açılan Ülkü OngünKütüphanesi’nin ardından Yenişehir Belediyesi, Menteş Mahallesi’ne de kütüphane kazandırdı. Kerimoğlu İnşaat bağışlarıyla yapılan ve taziyeevi ile kütüphaneden oluşan Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi’nde kurulan kütüphaneye Mustafa Kemal Atatürk'ün kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun adı verildi. Yenişehir Belediyesi Nuri Ulusu Kütüphanesi’nin açılışına, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Nuri Ulusu’nunoğlu ve aynı zamanda eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Ulusu, Kerimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özdemir, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Mersin’in en büyük kütüphanesini, Yenişehir Halk Kütüphanesi’ni açacağız.”

Kütüphanenin açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Bugün gerçekten benim için de çok özel ve anlamlı bir gün. Bugün Nuri Ulusu Kütüphanesi’ni, Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi’nde açıyoruz. Burası aslında bir yıldır hizmet veriyor. Kompleksimizde artık Nuri Ulusu’nun adı yaşayacak. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakınında bulunan belki on kişiden biri, son yıllarını birlikte geçirdiği ve her adımından, her düşüncesinden haberdar olan çok kıymetli bir insanın ismini burada yaşatacağız.” dedi.Kısa süre içerisinde Mersin’in en büyük kütüphanesini yapmak için çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Başkan Özyiğit, “Yakın zamanda bir kütüphane daha açma çalışmamız geçen ay başında Yenişehir Belediye Meclisimizde aldığımız kararla gerçekleşecek. Kentimizin en merkezi yerlerinden bir tanesinde Mersin’in en büyük kütüphanesini, Yenişehir Halk Kütüphanesi’ni açacağız. Burada nasıl Yılmaz kardeşim destek olduysa, orada da bir hayırsever hemşehrimiz destek olacak. Her iki Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM)’mizi ve Kültür Kompleksimizi bağışlarla yaptık. Hatta bugün de ailelerimize söz verdik, bir ilkokulu da kentimize kazandıracağız, onu da bağışla yapacağız. Bunlar bize duyulan güven ile ilgili. Bugün BETEM’de eğitim alan çocuklarımızın ailelerle bir araya geldik, onlar çok mutluydu, çocuklarımızla ben de gurur duydum. Yenişehir halkı olarak eğitimde, sanatta, kültürde Atatürk’ün bize çizdiği yolda, onun ışığında yürümeye devam edeceğiz ve Atatürk’ün izinden ayrılmayacağız.” diye konuştu.

“Yenişehir’e hizmetten rahatsız olanlar kendi işlerine baksınlar.”

Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan ve gerçeği yansıtmaya iddialarla ilgili konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Anlamakta güçlük çektiğim bir noktayı söylemek istiyorum. Bir hayırsever vatandaşımız bir yerde inşaat yapıyor. Yan tarafında da ‘bize bir kütüphane yapın’ dedim. ‘Hay hay’ dedi. Ondan sonra basında bir haber gördük. Efendim biz sanki arsayı imara açmışız, konuta açmışız gibi hiç aslı astarı olmayan, yasal olarak mümkün olmayan şeyler. Ama bunlar için kısaca şunu söylüyorum. Bunlar hizmet düşmanıdır, bunlar halk düşmanıdır, bunlar iftiracıdır, bunlar yalancıdır. Ve maalesef haber kaynağı bizde de meclis üyesi olarak görev yapan bir arkadaşımız. Çok üzüntü verici. Yenişehir’e hizmetten rahatsız olanlar kendi işlerine baksınlar. Yenişehir’e hizmete devam

edeceğiz. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bayramınız kutlu olsun, yaşasın Cumhuriyet.”şeklinde konuştu

Nuri Ulusu’nun oğlu Mustafa Kemal Ulusu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Yenişehirliler, benim için çok mutlu bir gün. Atatürk’e 12 yıl, bir fiil hep yanı başında hizmet eden Çankaya Köşkü kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun oğluyum. Aynı zamanda yine Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya ilk bandırma vapuruyla Samsuna giderken hizmetkarı olan geminin birinci kamaratörü Hacı Teyfik’in de torunuyum. Zaten adımızı da soyadımızı da koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Efendim dediğim gibi Nuri Ulusu 12 Yıl Atatürk’ün hep yanı başındaydı. Bugün benim için hüzünlü de bir gün rahmetli babacığım hep derdi ki; ‘Allah benim canımı ya 29 Ekim’de ya da 10 Kasım’da alsın’. Böyle bir Atatürkçü’ydü, ben de onun oğluyum. Adım Mustafa Kemal. Bu güzel 100. yılı yürekten kutluyorum. Varolsun, hepsi nurlarda yatsınlar.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi’nin yapımını üstlenen Kerimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özdemir’e teşekkür plaketi verdi. Açılışın ardından Mustafa Kemal Ulusu, “Atatürk'ün Yanı Başında” isimli kitabını da vatandaşlar için imzaladı.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.