TORTEK KURSİYERLERİ, ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ DEFİLEDE SERGİLEDİ

TORTEK Mesleki Eğitimde Başarının En Güzel Örneği Oldu

TORTEK KURSİYERLERİ, ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ DEFİLEDE SERGİLEDİ

TORTEK KURSİYERLERİ, ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ DEFİLEDE SERGİLEDİ

“Ünlü Modacılara Taş Çıkardılar”

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) 41 branşta eğitim gören 905 kursiyer, Hayat Boyu Öğrenme Yıl Sonu Sergisi etkinliğinde hünerlerini sergiledi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın ‘Üreten Toroslar’ hedefiyle sürdürülen çalışmalar meyvelerini veriyor.

Gelinlikten abiye ve geleneksel kıyafetlere kadar birçok ürünün görücüye çıktığı etkinlikte kursiyerler, kendi ürettikleri kıyafetlerle defile düzenleyerek ünlü modacılara taş çıkardı.

Defilede boy gösteren eğitmen ve kursiyerlerin saç ve makyajlarını da Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kurslarında eğitim gören kursiyerler yaptı.

El becerilerinin eğitimle bütünleştiği Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla yürüttüğü çalışmalar ile geçmişten günümüze tarihi dokuyu ve kültürü gelecek nesillere taşıyor.

Mersin’de mesleki eğitimde bir marka haline gelen TORTEK, Hayat Boyu Öğrenme Yıl Sonu Sergisi ile takı tasarımından ahşap boyamaya, ev tekstilinden dikiş nakışa, kilim dokumadan oyuncak bebek yapımına kadar kursiyerlerin ürettiği birbirinden güzel ürünleri Mersinlilerin beğenisine sundu.

“Türk, Azerbaycan ve KKTC Bayrak Motifli Kıyafetler Büyük Alkış Aldı”

Akbelen Mahallesi’nde bulunan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Tutal Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte milli duygular da doruklara çıktı.

Türk, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayraklarının motifinin işlenerek hazırlandığı kıyafetler, katılımcılardan tam not aldı. 10.Yıl Marşı ile sahnede sergilenen bu çalışma ayakta alkışlandı.

905 kursiyerin el emeği göz nuru ile hazırladığı ürünlerin sergisi, yine özenle dikilen kıyafetlerin defilesi ve workshop atölye çalışmaları ile eğitim ve üretimin en güzel örneğinin yaşandığı etkinlik yoğun ilgi gördü. Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi görevlilerinin de yer aldığı etkinlikte çocuklar ise doyasıya eğlendi.

“TORTEK Mesleki Eğitimde Başarının En Güzel Örneği Oldu”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda TORTEK kursiyerleri söz alarak kendilerine bu imkanı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

Mahallesinde düzenlenen bu etkinlik ile büyük mutluluk duyduklarını belirten Akbelen Mahalle Muhtarı Seyhan Teyyar de Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek, TORTEK kursiyerlerini emeklerinden dolayı tebrik etti.

“TORTEK ile Evinizde, Mahallenizde, Köyünüzde, Dileğiniz Her Yerdeyiz”

Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Adnan Baş ise Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarına katılan kursiyerlerin hünerlerini sergilediği “Hayat Boyu Öğrenme” etkinliğine katılan vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Vekili Baş; “Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’ın, Hayat Boyu Öğrenme ve Çevik Belediyecilik anlayışıyla sürdürülen meslek edindirme kurslarımızla özellikle kadınlara yeni iş kapıları açıyoruz. El becerilerinin eğitimle bütünleştiği kurslarımızda birbirinden güzel eserleri üreterek sergileyen tüm kursiyerlerimize ve eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz. TORTEK ile evinizde, mahallenizde, köyünüzde, dileğiniz her yerdeyiz” diye konuştu.

“Öğrenmenin Yaşı Yok”

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de TORTEK kapsamında ilçenin her mahallesinde teknik ve eğitime yönelik kurslar açan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

“TORTEK Hayat Boyu Yıl Sonu Sergisi, öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha gösterdi” diyen Kaymakam Çenet; “Bu sergi ile unutulmaya yüz tutan kültürümüzü yeniden bize öğreterek geçmişle gelecek arasında bir köprü kurmamıza sağladılar. Kursiyerleri tebrik ediyor, bu kursları düzenleyen Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz’ın da katıldığı etkinlik, protokol üyeleri tarafından kursiyerlere başarı sertifikalarının verilmesiyle son buldu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.