TARSUSLU KADINLAR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İÇİN ZAKKUM ÜRETECEK

TARSUSLU KADINLAR

BÜYÜKŞEHİR, KADIN EMEĞİNİN GELİRE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE DESTEK OLUYOR

TARSUS’TAN ANAMUR’A KADAR REFÜJLER ZAKKUMLARLA GÜZELLEŞECEK

Mersinden Kadın Kooperatifi, kadınların aile bütçelerine destek olacak ve gelir sağlayacak çalışmalara devam ediyor. Başkanlığını Meral Seçer’in yaptığı Mersinden Kadın Kooperatifi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren ve Tarsus’tan Anamur’a kadar uzanan karayolu ağında refüjlere dikilmek için üretilecek zakkum çeliklerinin, emekçi kadınlar tarafından yetiştirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ‘Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantıları’nda anlatılan zakkum çeliğinin yetiştirilmesi konusunda Tarsus’ta Kültür Park içerisinde bir toplantı düzenlendi. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alanına giren karayolu refüjlerinin yeşillenmesi ve çiçeklenmesi için gerekli çeliklerin üretiminin, kooperatifimizin organizesi ile kadınlar tarafından üretilmesini istediler. Bu şekilde bizlerin üretecekleri zakkum çelikleri hem ek gelir sağlayacak, hem de şehrimizi güzelleştirmiş olacak” dedi.

Mersinden Kadın Kooperatifi, kadınların aile bütçelerine destek olacak ve gelir sağlayacak çalışmalara devam ediyor. Başkanlığını Meral Seçer’in yaptığı Mersinden Kadın Kooperatifi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren ve Tarsus’tan Anamur’a kadar uzanan karayolu ağı refüjlerine dikilmek için üretilecek zakkum çeliklerinin, emekçi kadınlar tarafından yetiştirilmesi ve bu sayede ev ekonomilerine ek gelir sağlamalarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Zakkum çelikleriyle de gelir sağlayacaklar

Kadınların ürettikleri ürünlerin değerlendirilmesi için her ilçede üretici kadınların ürünlerinin gelire dönüşmesi için çalışmalar yapan Mersinden Kadın Kooperatifi, bir taraftan da zakkum çeliklerinin yetiştirilmesi konusunda gönüllü kadınları bilgilendirmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, kadınların belediye hizmetlerine gönüllü katılımını sağlamak amacı ile başlattığı ve geçtiğimiz günlerde ilçelerde gerçekleşen ‘Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantıları’nda gündeme gelen zakkum çeliği üretimi konusunda, Tarsus’tan projeye dahil olmak isteyen kadınlarla Kültür Park’ta bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin, Mersinden Kadın Kooperatifi kurucu ortaklarından Eylem Bozdoğan, zakkum üretimi konusunda bilgilendirmek amacıyla Necla Bugay, diğer yetkililer ve Tarsus’un farklı mahallerinden gelen kadınlar katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta konuyla ilgili olarak bir bilgilendirme toplantısı daha düzenlediklerini hatırlatan Meral Seçer, zakkum çeliği üretimine kadınların ilgi gösterdiklerini vurguladı.

Bölge iklimi açısından oldukça uygun

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, karayolu refüjlerinin temizliği ve bakımı işini üstlendiğini belirten Meral Seçer, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer, orta refüjlerin zakkumlarla çiçeklendirilmesini ve yeşillendirilmesini istiyor. Suya ve sıcağa dayanıklı olan ve bölge iklimi açısından da oldukça elverişli olan zakkum bitkisinin siz değerli kadınlarımız tarafından üretilmesi için bir proje hayata geçirildi. Silifke’de projeye dahil olan kadınlarımız şu an üretime başladılar. Bugün de siz değerli kadınlarımıza teknik bilgileri vereceğiz. Sizler de üretime başlayarak aile ekonominize katkı sağlayabileceksiniz. Zakkum çoğaltılması için evlerinizde çelikleme işlemini belirtilen şartları uygulayarak yapabilirsiniz” dedi.

Meral Seçer, Mersin’den Kadın Kooperatifi olarak projeyi organize edeceklerini ve alım garantisi veren Büyükşehir’e teslim edeceklerini sözlerine ekledi. Ardından Ziraat Mühendisi Necla Bugay, zakkum çeliğinin nasıl ve ne şartlarda üretileceği konusunda bilgi verip, kadınlardan gelen soruları yanıtladı. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Tarsus Kültür Park içinde bulunan Büyükşehir Emekli Evi’ni ziyaret ederek, yaş almış yurttaşlarımızla sohbet etti.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.