Tarsus Ticaret

Borsası’ ndan .

Tarsus Ticaret

Tarsus Ticaret Borsası ile HalkBank Tarsus Şubesi arasında “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” protokolü imzalandı. 

Borsa Başkanı Murat Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile HalkBank arasında, tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere başlatılan “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” kapsamında Borsası ile HalkBank arasında protokol imzalandığını söyledi. 

Başkan Murat Kaya, imzalanan protokol ile borsa üyeleri, halkbank tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânından faydalanabileceğini belirterek “Dün TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu ve Halk Bankası Genel Müdürümüz ile imzalanan protokolla taşın altına elinizi koydunuz, yine piyasaya ciddi bir destek ve katkı sundunuz. Devlet bankalarımız  pandemi döneminde esnafa, tüccara sanayicisine sahip çıkan bir anlayışla ve vizyonla yaklaştılar.” Dedi. 

“Bu ülke hepimizin” diyen Borsa Başkanı Murat Kaya, “Devlet bankalarımızın temsilcileri olarak, hiç bir menfaat gözetmeksizin özverili bir şekilde çalıştınız. Üyelerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum. Finans sektörü kar gözeten bir sektör olmasına rağmen devlet taş gibi hepimizin arkasında durdu. Bu konuda Ziraat Bankasına da ve Halk Bankamıza da şahsım ve üyelerim adına tekrar  teşekkür ediyorum. “ ifadesini kullandı. 

Pandeminin getirdiği bu süreçte daha fazla dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğunun altını çizen Başkan Murat Kaya,  “Böyle bir dönemde HalkBank ile yaptığımız bu protokolle üyelerimiz nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar. Tüm üyelerimizin faydalanacağı, alıcı ve satıcının tahsilat, finansman sıkıntısı çekmeden ticaret yapmasını hedefleyen bu avantajlı finansman imkânından üyelerimizin faydalanmaları menfaatlerine olacaktır. Bu protokolün hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan başta TOBB Başkanımız Sayın Hisacıklıoğlu olmak üzere değerli Halk Bankası temsilcilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ’lerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Halk Bankası Tarsus Şube Müdiresi Selma Ceylan, Başkan Murat Kaya’ya teşekkür ederek  " Çok teşekkür ediyoruz başkanım. Günlük 400 den fazla kişiye hizmet vermeye çalıştığımız bu süreçte çok şükür pandemiden etkilenen çalışanlarımız olmadı. Esnafımıza, tüccarımıza ve sanayicimize kısaca ticaret yapan her kişiye aynı mesafede hizmet vermeye çalıştık. Bizlerde onlarda memnun. İnşallah bugünleri çabucak atlatırız.” Dedi. 

Finansman Protokolünün imzalanmasında Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Süheyl Batmaz., Türkiye Halk Bankası A.Ş. Tarsus Şube Müdürü Selma Ceylan ile Genel Sekreter hazır bulundu. 


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.