TARSUS BELEDİYESİ, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASINI

ÇEVRE DOSTU AKTİVİTELER İLE KUTLAYACAK

TARSUS BELEDİYESİ, AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASINI

Avrupa Birliği Komisyonu girişimi olan " Avrupa Hareketlilik Haftası " İlçemizde Tarsus Belediyesi’nin organizesinde doğa, spor ve sıfır emisyon temalı etkinliklerle dolu dolu yaşanacak.

Tarsus Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine 10 kategoride katılım sağlayacak. Etkinliklerde Pandemi kuralları geçerli olacak.

Hafta süresince, ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının arttırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen seminer ‘’0 Emisyon’’ amacına katkı sunacak.

Pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirilecek olan 2020 yılı Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri 16- 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“TURİZM ROTASI YÜRÜYÜŞÜ”

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri, 16 Eylül (yarın) tarihinde saat 18.00’de Kleopatra Kapısında protokol üyelerinin eşliğinde, ahşap tanıtım levhaları ve çiçekler ile yönlendirilerek oluşturulan Tarsus Turizm rotasında, yürüyüş ile başlayacak.

17-21 Eylül tarihleri arasında Çocuklar için Obeziteye karşı hareket, teknolojik bağımlılıktan uzaklaştırma, sosyal ve fiziksel gelişim ile geleneksel oyunların yaşatılması amacıyla 17 Eylül’de saat 16.00’da Rafting alanında, 18 Eylül’de saat 18.00’de Ergenekon Yürüyüş Alanında, 19 Eylül’de saat 17.00’de Ferahim Şalvuz Pazarı Semt Pazarı, 20 Eylül’de saat 17.00’de Anıt Mahallesi Semt Pazarında, 21 Eylül’de saat 16.00’da Yenimahalle Semt Pazarında canlandırıcı oyunlar eşliğinde; Seksek, Üçtaş, Köşe Kapmaca, Yağ Satarım Bal Satarım, El Ayak Koordinasyonu, İp Atlama, Topaç Çevirme, Deve Cüce, Bisiklet Sürme, Küçük Tamiratlar ve Bisiklet Süsleme, Çocuklara Fidan Dağıtımı, Doğa ve Çevre Eğitimi gerçekleştirilecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Yılı kutlamalarının “Herkes için Sıfır Karbon Salınımlı Hareketlilik” teması kapsamında “ Tarsus için sıfır karbon sakınımlı hareketlilik “ konulu Bisiklet ödüllü öykü yarışmasına müracaat 16 Eylül’de başlayıp 22 Eylül’de sona erecek.

“ŞELALEDE İLK DEFA RAFTİNG YAPILACAK”

17 Eylül’de saat 16.00’da Tarsus Şelalesi’nde gerçekleştirecek Rafting etkinliğinde katılımcılar adrenalin dolu dakikalar yaşayacaklar.

“ÖĞRETİCİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ”

Doğa, çevre, orman konularında bilgilendirici görsel tabelalar ve öğretici alanlar ile oluşturulan Öğretici Doğa Yürüyüş Yolu etkinliği, Fidan dağıtımı doğa ve çevre eğitimi 18 Eylül’de Ergenekon Mahallesinde saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

“AÇIK HAVA SİNEMASI”

Yine 18 Eylül tarihinde saat 20.30’da Kleopatra Meydanında Çevre Konulu “Yağmuru Bile” adlı filim gösterimi açık Hava Sineması tadında vatandaşlara nostaljik sinema günlerini yaşatacak.

“SAĞLIK İÇİN YÜRÜYÜŞ”

19 Eylül’de saat 20.00’de Kırklarsırtı Mahallesinde Engelsiz Parktan başlayacak olan kokulu çiçekler eşliğinde, mısır, limonata, kurutulmuş meyve gibi sağlıklı atıştırmalıkların ikram edileceği Sağlık İçin Akşam Sefası adlı Yürüyüş gerçekleştirilecek.

“DOĞA YÜRÜYÜŞÜ”

20 Eylül’de saat 07.00’de Keşbükü Kanyonu’nda Treking etkinliği adrenalin ve doğa severlere zevkli anlar yaşatacak.

“FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ”

21 Eylül’de saat 18.00’de “Yaşamak bir ağaç gibi ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine”, “Tarsus’u hep birlikte yeşillendirelim” sloganı ile fidan dikimi etkinliği gerçekleştirilecek.

“ARABASIZ GÜN ETKİNLİĞİ” (KORTEJ)

22 Eylül’de saat 17.00’de Arabasız gün etkinliği kortej yürüyüşü şeklinde gerçekleştirilecek. Vatandaşların bisiklet, kaykay ve patenleri ile katılabileceği Korteje dileyenler evcil hayvanları ile iştirak edebilecekler. Kortej yürüyüşüne Pandemi kurallarına uyulması şartı ile spor kulüpleri ve Sivil Toplum Kuruluşları da katılabilecekler.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.