Seyhan'a "Sıfır

Atık" belgesi

Seyhan'a "Sıfır

Seyhan'a "Sıfır Atık" belgesi

Çevreye duyarlı faaliyetleriyle dikkat çeken Seyhan Belediyesi, israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya en aza indirilmesi ve kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılmasını kapsayan sorumlulukları başarı ile yerine getirerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen "Sıfır Atık Belgesi"ni almaya hak kazandı

"12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanarak yürürlüğe giren "Sıfır Atık Yönetmeliği"nin ardından harekete geçen Seyhan Belediyesi, kendi bünyesinde "Sıfır Atık Yönetim Sistemi"ni kurmuştu.  Süreç içinde yapılan değerlendirmelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya en aza indirilmesi ve kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılmasını kapsayan sorumlulukları başarı ile yerine Seyhan Belediyesi'ne "Sıfır Atık Belgesi" verildi.

SEYHAN'A "SIFIR ATIK BELGESİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, ülke genelinde yürüttüğü proje kapsamında Seyhan Belediyesi de uyguladığı 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' ile yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle belgesini aldı. Seyhan Belediyesi, "Sıfır atık projesi" kapsamında hizmet binasında atıkları türlerine göre ayırdı, üniteler ile geri dönüşüme katkı sağladı. Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu çalışma, kısa süre içinde belediyenin tüm hizmet binalarında uygulamaya geçirilecek.

AKAY "ATIKLARIN AYRIŞTIRILARAK TOPLANMASINI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ"

Daha temiz ve sağlıklı çevre için Belediye ve vatandaşın birlikte mücadele vermesi gerektiğini ifade eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay "Seyhan Belediyesi olarak ilk önce, ilçe sakinlerini geri dönüşüm konusunda bilinçlendiriyoruz.  Sorumluluk alanlarımızda ayrı toplama noktalarının yaygınlaştırılması için çalışmamızı yürütüyoruz. Kurumlar ve STK'larla yapılan farkındalık amaçlı iş birlikleriyle her zaman örnek ve öncü oluyor ve geri dönüşümün sağlanması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Belediyemize, Bakanlığın "Sıfır Atık Belgesi" vermesi bizi teşvik etmiş ve yapacağımız çalışmalara dayanak olmuştur. Temiz ve yeşil bir çevre için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Sıfır Atık Belgesi'ni alan Seyhan Belediyesi, önümüzdeki 12 aylık süre sonunda "gümüş", "altın" ve "platin" seviyelerindeki sıfır atık belgesinin alınması için başvuru yapacak.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.