ŞEHİR TİYATROLARI YENİŞEHİR’DE

EZOP’UN ÇARPICI HİKÂYESİ AKM’ SAHNELERİNDE

ŞEHİR TİYATROLARI YENİŞEHİR’DE

ŞEHİR TİYATROLARI YENİŞEHİR’DE

Kültürel ve sanatsal etkinliklerine devam eden Mersin Yenişehir Belediyesi, şehir tiyatrolarını Yenişehir’de Mersinlilerle ücretsiz bir şekilde buluşturuyor. Bu kapsamda ilk olarak Tarsus Belediyesi bünyesine kurulan Tarsus Şehir Tiyatrosu, 23-24 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi’nde 'Ezop' adlı oyunla izleyici karşısına çıkıyor.

Yenişehir Belediyesi, yeni tip korona virüs nedeniyle ertelediği ve iptal ettiği kültürel faaliyetlerine yeni normalleşme süreciyle birlikte üst düzey tedbirlerle yeniden hız kazandırdı. Yeni dönemde Yenişehir Belediyesi birçok şehir tiyatrosunu Mersin’e getirecek.

EZOP’UN ÇARPICI HİKÂYESİ AKM’ SAHNELERİNDE

Tarsus Şehir Tiyatrosunun ilk oyunu olan “Ezop” 23-24 Ekim’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde perdeleri açıyor. Köleliğin, egoizmin, mülkiyet hırsının ve servet avcılığının “köleleştirdiği” insanların elde edebilecek ne varsa sahip olma güdüsünün temellerinin atıldığı tarihe uzanan Ezop oyunu, tüm dünyevi hırslarından arınmış, özgürlüğünü kazanma uğruna mücadele veren Ezop adlı karakterin çarpıcı hikayesini anlatıyor. M.Ö. 6. Yüzyılda geçen oyunu Nihat Çapar yönetirken , oyunun kadrosunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Emre Akçiçek, Ertan Rüstem, Seçil Dedeyi, Yahya Okat, Ozan Karabulut, Tuğçe Nur Açıkalın, Emine Tanır, Damla Yeşil ve İrem Mut yer alıyor.

SANAT İYİLEŞTİRİR

Sanatın iyileştirici gücünü kullanmamız gerektiğini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ ’Şehir Tiyatroları Yenişehir’de’ projemizle birçok şehir tiyatrosunu ve birbirinden güzel oyunları hemşehrilerimizle buluşturacağız. Korona virüs nedeniyle çok zor zamanlar geçirdik, süreç şuanda da devam ediyor. Virüs ile mücadelemiz sürüyor. Bu zor süreçte sanatın iyileştirici gücünü de göz ardı etmememiz ve kullanmamız gerekiyor. Kültürel etkinliklere katılımın bireylerin iyi ve mutlu olma durumları arasında güçlü bir bağ olduğu biliyoruz. Bu yüzden tüm tedbirleri alarak etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. İlk olarak Tarsus Şehir Tiyatrosu Yenişehir’de olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile ön görüşmeler yapıldı ve olumlu geri dönüş aldık. Bir sonraki oyun İBB Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenecek diye umut ediyorum. Ardından Adana ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinin şehir tiyatrolarını Yenişehir’e davet edeceğiz.” dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.