OTİZMLİ ÇOCUKLARDAN

BELEDİYE ZİYARETİ

OTİZMLİ ÇOCUKLARDAN

Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezinde eğitim gören özel çocuklar ve aileleri Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’u makamında ziyaret ettiler.

Belediye bünyesinde açılan otizmli çocuklar eğitim merkezinin ilçeye kazandırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren aileler çocukları ile birlikte, Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’u makamında ziyaret ettiler. Çocukları ile birlikte belediyeyi ziyaret eden aileler burada yaptıkları konuşmalarda, “Başkanım Allah sizlerden razı olsun. Toplumun kanayan bir yarası olan bu duruma el atıp çözüm sağladığınız için tüm aileler adına ve çocuklarımız adına çok sevinçliyiz. İlçemizde yaşayan 30 civarında otizmli çocuğumuz şu anda bu merkezde eğitim görmektedir. Bu durumdan hem biz hem de çocuklarımız çok memnun. Yaptığımız araştırmalara göre Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiniz. Özel çocuklara yönelik açılan bu merkezde tüm eğitimlerin ücretsiz olması da biz ailelere belediyemiz tarafından verilen büyük bir destektir. Çocuklarımız eğitimciler nezaretinde şimdilik spor, resim, müzik ve halk oyunları gibi alanlarda eğitim görmektedir. Çocuklarımız bu merkezde gördüğü eğitimlerle inşallah kendini daha iyi yetiştirecektir. Diğer alanlarda verilecek eğitimlerle bu çocuklarımız daha başarılı birer birey olacaktır.  Silifke’mizde böylesine güzel ve acil bir ihtiyacın karşılanmasına imkan sağladığınız için başta siz değerli belediye başkanvekilimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun başkanım” diyerek duygularını dile getirdiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’ta yaptığı konuşmada, “İlçemizde büyük bir eksikliği hissedilen otizmli çocuklarımızın eğitimi konusunda hemen bir proje başlattık. Hizmete açtığımız Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Destek ve Sosyal Yaşam Merkezimizden şu anda 30 özel çocuğumuz faydalanmaktadır. Ülkemizde yaşanan korona virüs salgını nedeniyle de özellikle bu çocuklarımızın korunması ve kollanması amacıyla biraz daha itinalı davranıyoruz. İnşallah bu sıkıntılı günleri geride bırakarak bu merkezimizden faydalanan özel çocuklarımızın sayısını daha da artıracağız. Yapacağımız yeniliklerle hizmet alanımızı genişletip merkezimizi daha donanımlı hale getireceğiz. İlçemizde yaşayan otizmli çocuklarımızın eğitimine ne kadar çok katkı sağlayabilirsek o kadar mutlu olacağız. Siz değerli ailelerimiz, eğitimcilerimiz ve belediyemizin de katkıları ile ilçemizde yaşayan özel çocuklarımızı topluma kazandıracağız” diyerek kendisini ziyarete gelen özel çocuklarla ve aileleri ile sohbet etti.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.