MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET TARHAN

TOROS ÜNİ TV'YE KONUK OLDU

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET TARHAN

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI NEŞET TARHAN TOROS ÜNİ TV'YE KONUK OLDU

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Toros Üni Tv'de yayınlanan “Prof. Dr. Ahmet Özer ile Gündem” programının canlı yayın konuğu oldu.

Yayın öncesi Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Mütevelli heyet Başkanı Sertaç Özveren ile de bir süre sohbet eden Tarhan, misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Toros çatısı altında böylesine kapsamlı bir kanalın kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tarhan, bu kanalın giderek gelişmesini ve büyümesini temenni ettiğini belirtti.

TARHAN: “BAŞARI EKİP İŞİDİR”

Başarılı bir belediye olmanın temelinde ekibin oldukça önemli olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Ekip çok önemli, lider yönetici çok konuşulan klasik kelimeler. Lider doğru karar veren, yönetici işi doğru yapandır. Bizim belediyemizde ekipten yana bir sorun yok, uyum içerisinde çalışan başarılı bir ekibimiz var” dedi.

TARHAN: “MEZİTLİ BENİM KİŞİLİĞİME EN UYGUN YER”

Belediye başkanının kişiliğinin kentle bütünleşmesi gerektiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bir Belediye Başkanı’nın kimliğinin, özelliğinin, duruşunun o kentle bütünleşmesi gerekiyor, bu son derece önemli. Mezitli yapısı gereği sakin, emeklilerin çok olduğu, rahatı seven, gürültüyü hiçbir zaman kabul etmeyen, çevreye karşı duyarsızlığı kabul etmeyen fakat haksızlıklara karşıda sonuna kadar çok güzel örgütlenip mücadele edebilen bir yer. Mezitli’de 7 yılda hükümet tarafından alınan birçok olumsuz kararı halkımızla beraber engelledik” şeklinde konuştu.

TARHAN: “MEZİTLİ’NİN BAŞARISI, KADINLARIN BAŞARISIDIR”

Mezitli’de kadınlara verilen önemi dile getiren Tarhan, “Ben son seçimde adaylık dönemimde “Seçilirsem bu başarı kadınlarındır” şeklinde bir ifade kullandım. Bunu her yerde söyleyemezsiniz, erkek egemen toplumda rahatsızlık verisiniz ama Mezitli’de aksine başarılı oldu. Kadın üretici pazarlarımızda 700 kadınımız var, bu kadınların %85’i kırsal alanda yaşıyor ve bunlarında da %90’ı benim mensubu olduğum partide değil. Kırsal alanda siyasette kadınlarımız daha etkili oluyor. Biz 7 yıl önce göreve gelirken “Mezitli’ye değer katacağız” demiştik, bunu uyguluyoruz ve uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

TARHAN: “HERKES MEZİTLİ’DE YAŞAMAK İSTİYOR”

2019 ve 2020 yılının aynı dönemini mukayese ederek devlete ait istatistiklerinden yola çıkılarak yapılan analizler sonucu en çok daire satılan ve en hızlı inşaat yapılanmasının Mezitli’de olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Bu artışın sebebini Mezitli’ye olan ilginin oldukça fazla olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum, herkes Mezitli’de yaşamak istiyor. Mezitli sınırlarına girdiğimde sanki atmosferde değişiklik var, daha demokratik, daha özgür bir kente girdiğimi hissediyorum. Mezitli’nin girişlerinde billboardlarımızda “Burası Mezitli, daha özgür, daha mutlu kent” ifadesi yer alıyor. Mezitli Atatürkçü bir kenttir, bunu her yerde vurguluyoruz. Mezitli halkımız Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine sahip, özgür düşünceli insanlar. Bu yüzden insanlar Mezitli’de yaşamayı daha çok tercih ediyor” dedi.

TARHAN: “BELEDİYE BAŞKANI’NIN EN ÖNEMLİ GÖREVLERİNDEN BİRİ YURTDIŞINDA KENTİNİ TANITMAKTIR”

Kültür Sanat Kenti ifadesinin dar kabuk içerisinde düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tarhan, “Belediye Başkanlarının en çok üzerinde durması gereken konu yurtdışında da kentini

tanıtmaktır. Elimizde çantalarımızla diğer ülkelere gidip kentimizi tanıtıp, yatırımcıları kentimize davet etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Son olarak Toros Üni TV’ye yayın daveti için teşekkürlerini sunan başkan Tarhan, “Çiçeği burnunda bir kanalınız, çok güzel bir stüdyonuz var ve birçok televizyonun stüdyosundan da güzel. Bu tür programlar bize güç veriyor, düşüncelerimizi aktarma fırsatı sunuyor. Bu fırsatı da Toros Üni TV olarak bizlere sunduğunuz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.