MERSİN’İN HER KÖŞESİ ÇOCUK GÜLÜŞLERİ

İLE RENKLENECEK

MERSİN’İN HER KÖŞESİ ÇOCUK GÜLÜŞLERİ

‘ÇOCUKLAR HEP GÜLSÜN’ DİYE 50 MAHALLEYE OYUN PARKLARI KURULUYOR

MERSİN’İN HER KÖŞESİ ÇOCUK GÜLÜŞLERİ İLE RENKLENECEK

BÜYÜKŞEHİR’DEN 13 İLÇEDEKİ 50 MAHALLEYE ÇOCUK OYUN PARKLARI

OYUN PARKLARINA KAVUŞAN ÇOCUKLAR: “VAHAP AMCA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Mersin’i çocukların gülüşü ile renklendirecek önemli bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede kentin 50 farklı noktasına oyun parkları yerleştiriyor. “Adını Sen Koy” projesi kapsamında kurulan parkların isim hakkı çocuklara bırakıldı. Çocuklar, 1 Nisan 2021 tarihine kadar hayal ettikleri isimleri bir mektup veya resimle anlatarak, parkiminadi@mersin.bel.tr adresine gönderecek. Çocuklar, muhtarlar aracılığıyla da belirledikleri isimleri Büyükşehir’e ulaştırabilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Başkan Vahap Seçer’in miniklere sözünü verdiği oyun parklarını kentin 50 farklı noktasına yerleştirmeye başladı. Başkan Seçer’in “Bizden oyun parkı talebi çok fazla. Arkadaşlarımız onun için toplu alıma çıktı. Hangi mahalle istiyorsa çocuklarımıza bu oyun parkları kurulacak” sözlerinin üzerine harekete geçen ekipler, kentin farklı noktalarına oyun parklarını yerleştirmeye başladı.

Kent geneline 50 adet oyun parkı

‘Hiçbir Mahalle Parksız, Hiçbir Çocuk Oyunsuz Kalmayacak’ sloganı ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi, toplu alımı yapılan oyun parklarını, talep edilen noktalara yerleştirerek çocukların yüzünü güldürüyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kent genelinde 50 adet oyun grubu yerleştiriliyor. İçerisinde salıncak, kaykay, tahterevalli bulunan, tüm kalite belgelerine sahip olan ve emniyet alanı sağlayacak büyüklükte kum havuzunu barındıran oyun grupları ile çocuklar eğlencenin tadını doyasıya yaşayacak.

Parkların ismini çocuklar koyacak

Yürütülen “Adını Sen Koy” projesi ile kurulan parkların adını da çocuklar belirleyecek. Çocuklar 1 Nisan 2021 tarihine kadar hayal ettiği ismi bir mektup veya resimle anlatarak parkiminadi@mersin.bel.tr adresinden gönderecek ve jürinin değerlendirmesine sunacak. Çocuklar, muhtarlar aracılığıyla da belirledikleri isimleri Büyükşehir’e ulaştırabilecek.

Muhtar Şahin: “Parklar çocuklar için mutluluk kaynağı”

Akdeniz ilçesine bağlı Bahçeli Kürkçü Mahallesi Muhtarı Semral Şahin, mahallelerine kurulan oyun parkından dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ederek, bu çalışmada emeği geçen başta Başkan Seçer olmak üzere tüm ekibe teşekkürlerini iletti. Kendi mahallelerine bir oyun parkı kazandırıldığını ve bu parkın mahalledeki çocuklar için mutluluk kaynağına dönüştüğünü belirten Şahin, “İnşallah ilerleyen zamanlarda daha güzel çalışmalarda birlikte olmaya çalışacağız” dedi.

Muhtar Söyleme: “Bu oyun parkları ile mahalleye yeni bir renk geldi”

Tarsus’un ova bölgesinde bulunan en büyük yerleşim yerleri arasında yer alan Yeşiltepe Mahallesi’nin okul bahçesine de 2 çocuk oyun parkı kuruldu. Muhtar İmadettin Söyleme, oyun parkları ile mahalleye yeni bir renk geldiğini belirterek, çocukların böyle bir oyun alanına ihtiyaç duyduğunu ve bu ihtiyacın karşılanmasından ötürü mutlu olduklarını söyledi. Söyleme, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, her zaman yanımızda olup, hizmetlerini eksik etmediği için teşekkür ediyorum. Bugün de Yeşiltepe İlkokul ve Ortaokul’a çocuklarımız eğlensin diye bir park gönderdi. Emeği geçen bütün Büyükşehir ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Karacailyas Mahallesi’nde kurulumu tamamlanan parkta oynamaya başlayan çocukların yüzü güldü. Kendilerine sunulan bu hediyeden ötürü çocuklar hep birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, “Vahap Amca teşekkür ederiz” mesajını iletti.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.