Kayalıklarda 1 gündür mahsur

kalan yavru keçi kurtarıldı

Kayalıklarda 1 gündür mahsur

Kayalıklarda 1 gündür mahsur kalan yavru keçi kurtarıldı

Erdemli İlçesi’ndeki Borunbaşı mevkisinde vatandaşların uzun uğraşlarına rağmen 1 gündür kurtarılamayan ve halsiz düşen yavru keçi, AKUT Arama Kurtarma Derneği Mersin Ekibi’nin başarılı operasyonu ile kurtarıldı. Operasyonun ardından yavru keçiye AKUT ismi verildi.

Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Kösbucağı Mahallesi Borunbaşı mevkisinde hayvancılıkla uğraşan Raziye Demir’e ait siyah renkli yavru keçi kayalıklarda mahsur kaldı. Bölgedeki vatandaşların yoğun uğraşlarına rağmen 1 gündür sarp kayalıklardan kurtarılamayan ve halsiz düşen keçi için yetkililerden yardım istendi. Gelen ihbar üzerine harekete geçen AKUT Arama Kurtarma Derneği Mersin Ekibi, kısa süre içerisinde bölgeye intikal ederek ipli erişim çalışması başlattı. Tüm güvenlik önlemlerini alarak ip yardımı ile yavru keçinin bulunduğu sarp kayalıklara inen AKUT Gönülleri, uzun bir süredir susuz ve aç kalan yavru keçiye ilk müdahaleyi yaptı. Kısa bir süre sonra kendine gelen yavru keçi yeniden ip yardımı ile mahsur kaldığı sarp kayalıklardan yukarı çekildi. Bir süre gölgede AKUT Gönüllüleri tarafından su içirilen ve sağlık kontrolleri yapılan yavru keçi ayaklanınca sahibine teslim edildi.

Yavru keçiye AKUT ismi verildi

Yavru Keçinin sahibi Raziye Demir, operasyonun ardından AKUT Mersin Ekibi’ne teşekkürlerini sunmak için keçisine AKUT ismini verdi. Bir süre keçisiyle yakından ilgilenen Raziye Demir, daha sonra AKUT ismini verdiği keçisini annesinin yanına bıraktı.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.