KARİYER NET’TEN BÜYÜKŞEHİR’E ÖNEMLİ ZİYARET

KARİYER MERKEZİ, KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİNİN ODAK NOKTASI OLDU

KARİYER NET’TEN BÜYÜKŞEHİR’E ÖNEMLİ ZİYARET

İşgücü piyasasına yönelik rehberlik hizmetlerini geliştirmek amacıyla ulusal çapta istihdam platformu olarak hizmet veren kuruluşlarla temaslarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, önemli bir işbirliği ziyaretine ev sahipliği yaptı. Ulusal çapta hizmet veren ve önemli bir istihdam platformu olan Kariyer Net’in Doğu Anadolu Bölge Müdürü Meltem Başman, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’ni ziyaret etti.

Kariyer Merkezi ve Kariyer Net arasında yapılması planlanan işbirliği ile özellikle mavi yaka ve beyaz yaka alanında lokal ve sektörel ölçekte, yeni normal süreçle birlikte artan dijital ihtiyaçlara yönelik birçok çalışma hayata geçirilmesi planlanıyor. Böylece Büyükşehir Belediyesi, ulusal çapta istihdam platformu olarak hizmet veren kuruluşlarla yapılan çalışmalar ile belediyecilik anlamında ilk örnekleri sunmuş olacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hayata geçirdiği en önemli hizmetlerden biri olan ve çok kısa zamanda birçok projeye imza atan Kariyer Merkezi, kurumlar arası işbirliğinin odak noktası oldu. Ulusal çapta hizmet veren ve önemli bir istihdam platformu olan Kariyer Net’in Doğu Anadolu Bölge Müdürü Meltem Başman, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’ni ziyaret etti.

İşgücü piyasasına yönelik rehberlik hizmetlerini geliştirmek amacıyla ulusal çapta istihdam platformu olarak hizmet veren kuruluşlarla temaslarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, önemli bir işbirliği ziyaretine ev sahipliği yaptı. Doğu Anadolu Bölge Müdürü Meltem Başman’ı Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ağırladı. Ziyarette Kariyer Merkezi ve Kariyer Net arasında yapılması planlanan işbirliğine dair önemli konular konuşuldu.

Vekil Tok: “Hizmetlerimizi yeni dünya düzeninin ihtiyaçlarına göre tasarlayacağız”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in özellikle Büyükşehir hizmetlerini uygulanabilir teknolojiyle, bürokrasiyi en aza indirerek vatandaşlara ulaştırma hedefi bulunduğunu ifade ederek, “Bizler de bütün birimlerimizi dijital dünyanın beklentilerine uygun olarak kurgulamaya çalışıyoruz. Vatandaşımıza en kaliteli hizmeti sunmak ve hizmet sunma kalitemizi arttırmak istiyoruz. Bu değişim sürecinde Kariyer Merkezimiz’in paydaşlarla işbirliğine yönelik kurmuş olduğu İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu önemli bir yere sahip” dedi.

Kariyer Net Doğu Anadolu Bölge Müdürü Meltem Başman ise Kariyer Merkezi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve Kariyer Merkezi’nin bölgede güzel bir sinerji yarattığını vurguladı.

Türkiye’de örnek proje olacak

Kariyer Net işbirliği, İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nun da varlığı ile birlikte düşünüldüğünde iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik rehberlik hizmetlerine yeni bir bakış açısı getirecek. Özellikle mavi yaka ve beyaz yaka alanında lokal ve sektörel ölçekte çalışmalar yapılacak olan işbirliği ile yeni normal süreçle birlikte artan dijital ihtiyaçlara yönelik birçok çalışma hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediyesi, ulusal çapta istihdam

platformu olarak hizmet veren kuruluşlarla yapılan çalışmalar ile belediyecilik anlamında ilk örnekleri sunmuş olacak.

Özellikle pandemi döneminde gelecek projeler için altyapı çalışmalarını hızlandıran Kariyer Merkezi, 36 kurum ve kuruluşun işbirliğinde İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nu oluşturarak, Dijital Liderler Mersin’de projesi ile işgücü piyasasını ve kurumları geleceğe hazırlıyor.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.