GÜLNAR BELEDİYESİ ÜRETİCİLERE DESTEK VERİYOR,

ARAZİ YOLLARININ BAKIM VE ONARIMI HIZ KESMEDEN YAPILIYOR

GÜLNAR BELEDİYESİ ÜRETİCİLERE DESTEK VERİYOR,

GÜLNAR BELEDİYESİ ÜRETİCİLERE DESTEK VERİYOR, ARAZİ YOLLARININ BAKIM VE ONARIMI HIZ KESMEDEN YAPILIYOR

Kış mevsiminde zarar gören arazi yollarında seferberlik başlatan Gülnar Belediyesi özellikle üreticilerin tarlalarına daha rahat ve kolay ulaşımı için ilçe genelinde stabilize yol çalışması ve büz döşeme çalışması yaparak çiftçinin, üretim yolundaki engellerini bir bir kaldırıyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında hasar gören ve tarım araçlarının geçmesine engel teşkil edecek durumdaki yollarda stabilize yol yapım çalışması, tesviye, şarampol açma, büz döşeme işlemleri gerçekleştiriliyor. Çalışmaların adresi ise bu kez elma üretiminde aromasıyla, doğallığıyla önde gelen Gülnar ilçemize bağlı Yarmasu Mahallesi oldu.

GÜLNAR BELEDİYESİ HER ZAMAN ÜRETİCİNİN YANINDA

İlçe ekonomisine katkı sunan her bireyin, çiftçilerin ve emeklerinin çok kıymetli olduğunu belirten Gülnar Belediye Başkanımız Alpaslan ÜNÜVAR ; “ Özellikle kış mevsiminde meydana gelen yağışlardan dolayı arazi yollarında bozulmalar yaşandığını, bundan dolayı çiftçilerin tarlalarına ulaşımında zorluklar yaşadığını söyledi.

Başkan ÜNÜVAR; “Üreticilerin bağ, bahçe ve tarlalarına daha rahat ve kolay ulaşımı için arazi yollarındaki hasarları onarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda da Yarmasu mahallemizde ilçe ekonomimize büyük katkısı olan elma üreticilerimizin yollarında meydana gelen bozuklukları gideriyoruz. Ekiplerimiz tarafından şu anda Yarmasu Mahallemizde stabilize yol çalışmalarımız ve kendi tesisimizde ürettiğimiz büz döşeme çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Sadece Yarmasu Mahallemizde yılda yaklaşık 20.000 ton elma rekolte sağlanıyor. İlçemiz genelinde ise 40.000 ton rekolte sağlanıyor. İlçemizde yayla şartlarında yetiştirilen elma, kalitesi ile öne çıkıyor. İlçemizin yayla şartlarına sahip olması ve taban suyu seviyesinin uygun olması nedeniyle elma yetiştiriciliğinde sulamaya ihtiyaç duyulmuyor. Elmaların kıraç (Sulamaya ihtiyaç duyulmadan ) olarak yetişmesinden dolayı Gülnar elması, tadı ve rengi ile büyük beğeni topluyor. Gülnar Belediyesi tüm imkanlarıyla üreticinin yanında olmaya devam edecek. Tüm çiftçilerimize bol, bereketli ve kazançlı bir üretim yılı diliyorum" dedi.

Yarmasu Mahallesi Muhtarı Mustafa GÜNEŞ yaptığı açıklamada ; “ Bizim bölgemizin gelir kaynağı bilindiği gibi elmadır. Elma üreticilerimizin tarımsal alanlarına giden yollarda Gülnar Belediyemiz tarafından hummalı bir çalışma başlatıldı. Çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Gerek stabilize yol bakım çalışmaları, gerekse beton büz döşeme çalışmaları yapılarak üreticilerimiz tarlalarına ulaşımı kolaylaşıyor. Yapılan tüm çalışmalardan dolayı, her zaman üreticilerinin yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Alpaslan ÜNÜVAR ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.