Büyükşehir’in ilçelere

ve merkeze yatırımları sürüyor

Büyükşehir’in ilçelere

Kozan’da muhtarlarla buluşan Başkan Zeydan Karalar, önemli mesajlar verdi
 
Büyükşehir’in ilçelere ve merkeze yatırımları sürüyor
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; “Gelecek yıl ekim ayında Kozan’da yol sorunu kalmayacak.”
 
Karalar; “Yakında başlayacağımız ve 3 yılda tamamlanacak Yedigöze’den su getirme projesiyle, Kozan, Feke, Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık ile 164 köy su sıkıntısından kurtulacak.”
 
Şehit Asteğmen Kubilay’ın anısına yapılacak park ve anıt 23 Aralık’ta açılıyor
 
Bölge muhtarlarıyla buluşan ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’la birlikte bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Başkan Karalar’a, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu, İyi Parti İlçe Başkanı Veysel Sırkıntı ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.
YOLDAN ŞİKAYET EDEN MUHTAR KALMAYACAK
Kozan Belediyesi Sodes Tesislerinde muhtarlarla bir araya gelen Başkan Zeydan Karalar, 2021 yılı Ekim ayı sonunda yoldan şikayet eden tek bir muhtarın kalmayacağını söyledi.
Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Zeydan Karalar “Geçtiğimiz hafta Feke’deydim, ondan önce de Aladağ’da, şimdi de Kozan’da sizlerle birlikteyim. Başlattığımız yol ve asfalt hamlesiyle sizlerin en büyük sorunlarının birini bitirmeye çalışıyoruz. Bu yıl Kozan’da 50 kilometre yol yaptık. Önümüzdeki yıl ekim ayı sonuna kadar ilçedeki tüm yol sorununu çözeceğiz ve hiçbir muhtarımız yollardan dert yanmayacak” dedi.
YEDİGÖZE BARAJI’NDAN SU GETİRİLECEK
Kozan gibi Feke, Ceyhan, Karataş, Yumurtalık’ın da en büyük sorunlarından birisinin içme suyu olduğunu kaydeden Başkan Zeydan Karalar, Yedigöze Barajı’ndan su getirme projesiyle bu sorunun da tarih olacağını belirtti.
Yapımına yakında başlanacak proje ile ilgili bilgi veren Başkan Karalar şunları söyledi: “Yedigöze Barajı’ndan su getirecek projenin yapımına çok yakında başlıyoruz. Kaynağı da yine kendi içerisinden bulacağız. Daha önceki dönemde ihaleye çıkarılan 8 kilometrelik tünelin bedeliyle biz hem tünelleri yapacağız hem de isale hatlarını döşeyeceğiz. 4 sene içerisinde tamamlanacak bu proje ile Kozan, Feke, Ceyhan, Karataş, Yumurtalık ve 164 köyün su sorunu sone erecek. Bu projenin tamamlanmasıyla bölgedeki halkımızın tamamı da asbestli borulardan kurtulacak, sağlıklı suya kavuşacak.”
ŞEHİT ASTEĞMEN KUBİLAY PARKI 23 ARALIK’A YETİŞECEK
Cumhuriyet şehidi Kozanlı Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın anısına yapılan parkta da incelemelerde bulunan Başkan Zeydan Karalar, parkın son durumuyla ilgili bilgi aldı. Başkan Karalar, içerisinde bir anıtın da yer alacağı parkın Asteğmen Kubilay’ın ölüm yıldönümü olan 23 Aralık’a yetişeceğini kaydetti.

Başkan Zeydan Karalar, programı sırasında Kozan Sebze ve Meyve Hali'ndeki esnafları da ziyaret ederek taleplerini ve sorunlarını dinledi.
 


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.