BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS ÇAMALAN’DA HALAYLI, TÜRKÜLÜ KONSER

ÇAMALAN SAKİNLERİ BÜYÜKŞEHİR’İN ÇİFTE ETKİNLİĞİ İLE UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜN YAŞADILAR

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS ÇAMALAN’DA HALAYLI, TÜRKÜLÜ KONSER

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS ÇAMALAN’DA HALAYLI, TÜRKÜLÜ KONSER

ÇAMALAN SAKİNLERİ BÜYÜKŞEHİR’İN ÇİFTE ETKİNLİĞİ İLE UNUTAMAYACAKLARI BİR GÜN YAŞADILAR

“İNSANLARIN PSİKOLOJİSİNDEN ANLAYAN DÖRT DÖRTLÜK BİR BAŞKAN”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen sosyal etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a bağlı yaylalık yerleşim yerlerinden Çamalan’da önce “Köy Bizim, Şenlik Bizim” etkinliği, devamında ise Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirildi. İki programın ardı ardına düzenlendiği Çamalan’da, hem çocuklar, hem de büyükler unutamayacakları anlar yaşadılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamalan’da düzenlenen “Köy Bizim, Şenlik Bizim” programı ile Türk Halk Müziği Konserine Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, muhtarlar ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaz etkinlikleri ve konserleri tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde bulunan Türk Halk Müziği ekibi, Tarsus’a bağlı kırsalda bulunan yaylalık alanlardan Çamalan’da bir konser gerçekleştirdi.

Çamalan Şehit Burhan Yıldırım İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen konserde, şef Erdal Koşar yönetiminde sahne alan Büyükşehir Belediyesi THM korosu ekibinden solistler Cengiz İşleyen, Özge Çabuk ve Çiğdem Akdoğan, Anadolu’nun eşsiz eserlerini seslendirdiler.

Oldukça yoğun katılımın olduğu konser programının ilerleyen dakikalarında seslendirilen hareketli türkülere, danslar ve halaylarla eşlik eden Çamalan Mahallesi sakinleri, unutamayacakları bir akşam yaşadılar.

Konser öncesinde yine Büyükşehir Belediyesi tarafından “Köy Bizim, Şenlik Bizim” programının düzenlediği Çamalan’da hem çocuklar, hem de büyükler doya doya eğlenme fırsatı buldular.

Çamalan’a özgü “Mengi” halk oyunu ekibinin figürleriyle yer aldığı etkinlikte, misafirlere limon dondurma ikramı yapılırken, çocuklara ise çeşitli armağanlar dağıtıldı. Gecenin ilerleyen dakikalarına kadar süren programın sonunda hep birlikte söylenen 10. Yıl Marşı’nda ise coşku, en üst seviyeye çıktı.

“İnsanların psikolojisinden anlayan dört dörtlük bir Başkan”

Mahalle sakinlerinden olan Fatma Çatal, etkinlikten oldukça memnun kaldığını ifade ederek, “İnsanların bu sıkıntılı döneminde Vahap Başkanımızın böyle bir etkinlik yapması bizi

çok çok mutlu etti. Biraz olsun bizim gözümüzü, gönlümüzü açtı. Biz, Vahap Başkanımızdan çok memnunuz. Çünkü, insanların psikolojisinden anlayan, kendini tam yetiştirmiş, dört dörtlük bir Başkan. Bu özelliklere sahip Başkanların, tüm Türkiye’ye dağılmasını istiyoruz ve Vahap Başkanımızı çok seviyoruz” diye konuştu.

“Çocuklar da çok eğlendiler”

Organizasyonu çok beğendiklerini söyleyen Güler Canatan, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çocuklar da çok eğlendi, biz de çok eğlendik. Halaylar çekildi, türküler söylendi. Çok mutlu olduk” dedi.

“Etkinlikleri devamını diliyoruz”

Bir başka Çamalan sakini Gülseren Boz ise, “Önce çocuklar adına, sonra büyükler adına ve sonra Çamalan adına çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir etkinlik. Bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz ve her zaman destekliyoruz” şeklinde konuştu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.