Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan

Barış Harekâtına katılan gazilere ziyaret gerçekleştirdiler.

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan

Tarsus'ta, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. Yıl dönümünde harekata katılan Gaziler ziyaret edildi.

Kıbrıs’ta insanlık dışı uygulamalara ve zulme maruz kalan Türk vatandaşlarını kurtarmak ve onları özgürlüğe kavuşturmak için dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in emriyle başlatılan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 46. yıl dönümü nedeniyle, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Barış Harekâtına katılan gazilere ziyaret gerçekleştirdiler.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesini ziyaret eden Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Dernek Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ile Barış Harekâtına katılarak kahramanca savaşan Gazilere çiçek takdim edip birlikte 46. Yıl pastası kestiler.

Gerçekleştirilen ziyaretten oldukça mutlu olduklarını ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu; “Biz Türk askeri olarak Türklere karşı uygulanan şiddete ve zalimliğe son vermek üzere adaya çıkarma yaptık. Barış Harekâtında yer alan her Türk askeri Kıbrıs’a huzuru getirmek için canlarını siper etti. Bizimle orda çarpışan arkadaşlarımızın kimisi şehit oldu kimisi gazi, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Bizi sevindiren tek şey harekâtın sonunda Kıbrıs’ın en verimli topraklarının soydaşlarımızın hüküm sürdüğü, huzurlu ve özgürce yaşadıkları vatan toprağı haline gelmesidir” dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.