BAYRAMDA TARSUS’TAN ANAMUR’A KADAR 61 NOKTADA KONSER

BÜYÜKŞEHİR’DEN BAYRAM BOYUNCA 61 KONSER

BAYRAMDA TARSUS’TAN ANAMUR’A KADAR 61 NOKTADA KONSER

MÜZİĞİN, BİRLİKTELİĞİN VE EĞLENCENİN KENTİ MERSİN

MERSİNLİLER, MÜZİĞİN ORTAK PAYDASINDA BULUŞUYOR

Sosyal mesafeli yaz konserlerini geçen hafta kentin 7 ilçesindeki 16 noktada gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ise Tarsus’tan Anamur’a kadar 61 noktada konser düzenleyecek. Büyükşehir’in konserleri, her yaştan ve kesimden yurttaşı, müziğin ortak paydasında buluşturmaya devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13 Haziran’da bir noktada başlattığı sosyal mesafeli konserlerini yaz aylarının ortalarında kentin 7 ilçesinde 16 noktaya taşıdı. Konserler, Tarsus’tan Anamur’a her yaştan ve her kesimden yurttaşı müziğin ortak paydasında buluşturuyor. Kurban Bayramı’nda da Mersin’in 61 noktasında konserler düzenlenecek.

Mersinliler, bu bayram Büyükşehir’in konserleriyle müziğe doyacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13 Haziran’dan bu yana düzenlediği konserleri, Kurban Bayramı’nda 61 noktada gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi’nin konserleri, Arife Günü başlayacak ve bayram boyunca sürecek. 30 Temmuz Arife Günü Erdemli’de 4, Silifke’de 2, Yenişehir ve Çamlıyayla’da 1’er noktada; 31 Temmuz bayramın 1. günü Silifke’de 4, Erdemli’de 3, Yenişehir, Akdeniz ve Çamlıyayla’da 1’er noktada; 1 Ağustos bayramın 2. günü Silifke’de 4, Erdemli’de 2, Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus’ta 1’er noktada; 2 Ağustos bayramın 3. günü Erdemli’de 4, Silifke’de 2, Yenişehir, Anamur, Akdeniz, Tarsus ve Toroslar’da 1’er noktada, 3 Ağustos bayramın 4. günü ise Silifke’de 4, Erdemli’de 3, Yenişehir, Akdeniz ve Tarsus’ta 1’er noktada konserler düzenlenecek.

Akustik konserler ise Kültür Park’ta iki ayrı noktada Kurban Bayramı boyunca Mersinliler’e müzik dolu bir bayram yaşatacak. Pop, rock, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve fantezi müzik alanlarında düzenlenecek konserler, saat 21.00’de başlayacak. Konserlerin yapılacağı yerler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

“Her kesimden insan burada dilediği gibi eğlenebiliyor”

Büyükşehir’in konserleri her yaştan ve her kesimden vatandaşları müzikle buluşturuyor. Konsere katılan gençlerden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Bölümü öğrencisi İrem Avşar, sahilde artık her kesimden insanın özgürce ve keyifle vakit geçirebildiğini vurgulayarak, “Çok eğlenceli bir ortam, herkes çok keyifli, biz de çok eğleniyoruz. Sahilin eski halini hatırlıyorum, asla bu şekilde değildi. Çok yıkık döküktü, insanlar bu şekilde burada oturamazdı. Şu an her kesimden insan burada dilediği gibi eğlenebiliyor. Herkes bir kafeye veya eğlence merkezine gidemeyebilir ama burası açık alan ve herkesin kolayca ulaşıp, keyifli vakit geçirebileceği bir ortam. Bu etkinlikleri gerçekleştirdiği için başta Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Burada Başkan’ın sağladığı bir rahatlık var”

Yenişehir İlçesi’ndeki konsere iki teyzesi ile birlikte sandalyelerini kapıp gelen Fatmagül Akkum ise Başkan Vahap Seçer’in yönetim anlayışının kente huzur ve rahatlama getirdiğini belirterek, “Teyzelerimi aldım geldim, çok güzel bir ortam, sosyal mesafeyi de koruyoruz. Sahilde eskiden Mersin’in yerlisi gelip oturamıyordu, şimdi sandalyelerini kapıp gelebiliyorlar. Burada Başkan’ın sağladığı bir rahatlık var. Onu çok seviyoruz, yoluna devam etsin” diye konuştu.

“Şehir dışından geldim ve böyle bir şeyle karşılaşmak beni memnun etti”

Konserlere şehir dışından da yurttaşlar katılıyor. Niğde’de yaşayan Kadir Bülbül, günübirlik Mersin tatilini Büyükşehir’in konserlerinde geçirdiğini söyleyerek, “Bir günlüğüne geldim ve geldiğim gün böyle bir şeyler karşılaşmak beni şaşırttı ve memnun etti. Özellikle bulunduğumuz dönemde, bu tarz etkinliklerle insanların bir araya gelmesi bana göre gayet güzel” ifadelerine yer verdi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.