BAŞKAN YILMAZ, BİR BARIŞA DAHA VESİLE OLDU

Vanlı ve Elazığlı Aileler, Yeni Yıla Barışarak Girdi

BAŞKAN YILMAZ, BİR BARIŞA DAHA VESİLE OLDU

BAŞKAN YILMAZ, BİR BARIŞA DAHA VESİLE OLDU

“Vanlı ve Elazığlı Aileler, Yeni Yıla Barışarak Girdi”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 2021 yılının son gününde Vanlı Yahya Ertaş ailesi ile Elazığlı Muhtalip Kaya ailesinin, barışmasına vesile oldu.

Gereken olgunluğu göstererek aralarındaki husumete son veren iki aileyi de canı gönülden tebrik eden Başkan Yılmaz; “Allah’ın izniyle bizler, bir ve beraber oldukça önümüzde duran hiçbir engel yok. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

İki aile arasındaki husumet; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Barışma yemeği; aile fertleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Dernek Başkanı Karahan; “Yaşam Varsa, Umut Vardır”

Mersin Vanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Karahan, iki aile arasındaki barışa vesile olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın nezdinde Başkan Vekili Aydın Egin’e ve tüm kanaat önderlerine teşekkür etti.

Karahan: “Bizler, umutlarını kaybetmeyen, yaşam varsa umut vardır şiarıyla hareket eden Mersin’in birbirinden değerli insanlarıyla birlikte bu iki aile arasındaki sorunları sulh etmek anlamında büyük bir emek sarf ettik. Barışa vesile olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Dernek Başkanı Karaağaç; “Gençlerimize Sahip Çıkalım”

Mersin Zaza Dil Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Cuma Karaağaç da barışa katkı sunan herkese teşekkür ederek; “Sizlerden bir ricam var. Büyükler olarak gençlerimize sahip çıkalım. Küçük olayların büyümemesi için hepimizin mücadele etmesi gerekiyor. Bu nedenle Mersin Vanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Mersin Zaza Derneği olarak bu işe el koymak istedik” diye konuştu.

Ertaş ve Kaya Aileleri; “Barış ve Hoşgörüden Yanayız”

Vanlı Yahya Ertaş ve Elazığlı Muhtalip Kaya aileleri de bundan sonra iki aile arasındaki ilişkilerin kardeşlik hukuku içerisinde devam edeceğini belirterek, barış ve hoşgörüden yana olduklarını ifade ettiler. Ertaş ve Kaya aileleri, bu barışa vesile olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a, dernek başkanlarına ve kanaat önderlerine de teşekkür ettiler.

Başkan Yılmaz; “Bu Barışma Toplantısı, Anadolu Ferasetinin En Güzel Örneğidir”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da iki aile arasındaki barışmaya vesile olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydederek; “Dinimiz ve örfümüz de bizlere birliği, beraberliği, sevgiyi, hoşgörüyü ve saygıyı emrediyor. Anadolu feraseti de buradan gelir. Bu açıdan bu toplantıyı son derece önemli buluyorum” dedi.

“Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diyen Başkan Yılmaz; “17 Aralık 1918’de Mersin’e, Fransız Kuvvetleri çıktı Mersin limanından. 1 Ocak 1919’da İngiliz Kuvvetleri, önce Çukurova’yı ve tüm bölgeyi sonra da Doğu Anadolu’yu tek tek işgal ettiler. O zaman Van, Elazığ, Mersin, Adana demediler. Mezhebine ve meşrebine bakmadılar. Allah’a çok şükür o gün bir ve beraber olduk. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu Cumhuriyeti kurduk. Dünyada birçok sıkıntı ve dert olmasına rağmen birliğimizle, beraberliğimizle, Anadolu Ferasetiyle güçlüyüz. Hem özelde, gruplar, aşiretler ve toplum arasında hem de toplumun geneli açısından bu barışma çok kıymetli ve değerli. Güçlü, mutlu ve huzurlu olacağız. İki ailenin barışmasında emeği geçen Mersin Vanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Murat Karahan’a, Mersin Zaza Derneği Başkanı Sayın Cuma Karaağaç’a ve tüm kanaat önderlerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.