Başkan Tarhan ‘Sanat İyileştirir’ programına

konuk oldu

Başkan Tarhan ‘Sanat İyileştirir’ programına

Başkan Tarhan ‘Sanat İyileştirir’ programına konuk oldu

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Başak Karatepe’nin sunduğu ve Sun RTV ve İçel TV’den ortak yayınlanan Sanat İyileştirir programının konuğu oldu.

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleşen programda Mezitli’de kültür ve sanat alanında gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı. Başkan Tarhan Kültür Merkezi, Amfi Tiyatro, Mutlu Yaşam Köyü, Aktif Yaş Alma Merkezleri, Gönüllü Evleri ve Çocuk Gündüz Bakımevleri gibi projeleri anlatırken genç sanatçılar da sahne aldı.

Mezitli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurs alan kursiyerlerden; piyanoda Nehir İnanır, kemanda Gökçe Çiğiloğlu, baletler, Celal Sumakiyah ve Memduh Sumakiyah, balerinler Derin Ay ve Veronika Rebenkova, sahnede hünerlerini sergileme şansı buldu.

Mezitli’nin hızla büyüyen ve gelişen bir kent olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Kentimizi cazibe merkezi haline getirecek tarihi ve doğal zenginliklerimizi öne çıkardık. 3 bin yıllık tarihi bulunan Soli Pompeiopolis Antik Kentinin daha sık ziyaret edilebilmesi ve çevresinde sosyal bir yaşam oluşması amacıyla Sütunlu Caddemizde düzenleme yaptık. Bu projemiz Tarihi Kentler Birliği tarafından ödül aldı. Yine aynı bölgede bulunan dünyanın en büyük filozoflarından, astronomi biliminin kurucusu, şair, matematikçi Aratos’un anıt mezarının gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışmaları devam ediyor. Mezitli Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen kazılar tamamlandığında ülkemizin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi olacağını düşünüyoruz. Bununla da yetinmedik; inşası cumhuriyetimizle yaşıt olan Taş Mektep’i çürümekten kurtararak yeniden eğitime ve sosyal yaşama kazandırdık. Mezitli Sanat Çarşısını açarak içerisinde bulunan 28 dükkanda büyük bölümü sanatsal değeri olan ürünlerin vatandaşlarımızla buluşmasını sağladık. Örgülü Sokak, Amfi Tiyatro, Kültür Merkezi, Sanat Durakları gibi sayısız projemizle Mezitli’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın mutluluğu için her türlü çalışmayı gerçekleştirdik. Mezitlililer mutlu olunca bu kente olan ilgiyi artırdı. En fazla tercih edilen kentler sıralamasında en yukarıda kendine yer buldu” dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.