BAŞKAN SEÇER, ERDEMLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU ÜYELERİYLE BULUŞTU

SEÇER :ERDEMLİ’YE 303 MİLYON LİRALIK ALTYAPI YATIRIMI PLANLIYORUZ

BAŞKAN SEÇER, ERDEMLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU ÜYELERİYLE BULUŞTU

SEÇER: “TÖMÜK-ARPAÇBAHŞİŞ PROJESİNE BU YAZ BİTMEDEN BAŞLAYABİLİRİZ”

SEÇER: “ERDEMLİ’YE BUTİK, MODERN BİR OTOGAR YAPACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçedeki 5 sivil toplum örgütünün temsilcileriyle bir araya geldi. Seçer, Erdemli’nin altyapı ve içmesuyu projeleri için 303 milyon liralık bir yatırım planladıklarını ifade etti.

Tömük-Arpaçbahşiş arasındaki yazlık sitelerin kanalizasyon, içmesuyu ve atıksu arıtma tesisi sorunlarını çözecek yaklaşık 147 milyon liralık proje için dış kaynak bulmaya yakın olduklarını belirten Seçer, bu yaz bitmeden projenin temelini atmayı hedeflediklerini söyledi. Seçer, Erdemli’nin otogar sorununu butik, modern bir otogar yaparak çözeceklerini de bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli’ye yaptığı ziyaretler kapsamında Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçedeki 5 sivil toplum örgütünün temsilcileriyle bir araya geldi. Erdemli’nin altyapı ve içmesuyu projeleri için 303 milyon liralık bir yatırım planladıklarını ifade eden Başkan Seçer, ilçenin otopark sorununu butik ve modern bir otogarla çözeceklerini söyledi.

“Erdemli’nin kanalizasyon, içmesuyu ve yol olmak üzere önemli yapısal sorunları var”

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Erdemli Ziraat Odası, Erdemli Muhtarlar Derneği, Erdemli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yöneticileri ile Kocahasanlı Küçük Sanayi Sitesi yöneticileri katıldı. Başkan Seçer, toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Erdemli’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Seçer, “Belediye olarak görevimiz altyapı. Erdemli’nin kanalizasyon, içmesuyu ve yol olmak üzere önemli yapısal sorunları var. Akıllı, bilinçli yatırım yapmak lazım. ‘Yatırım yapıyorum’ demek için yatırım yapmamak lazım. İhtiyaç dahilinde bu kaynakları harcamak lazım. Bizden önce yapılan bazı çalışmaları gördüm. İki ilçede otogar yapılmış. İkisini de kullanamıyoruz. Çünkü abartmadan söylüyorum mevcut ihtiyacımızın en az 10 katı üzerinde. Bunlar ciddi paralar tutuyor” dedi.

“Büyük bir otogar olması şart değil”

Erdemli’nin kreşten mezarlıklara kadar bir dizi sorun yaşadığına değinen Başkan Seçer, “Bunlar çözülebilecek sorunlar. Önce temel olan sorunlardan başlayalım; otogar. Çok büyük bir proje olması şart değil ama otogar olması lazım. Kocahasanlı Hali’nin yerini düşünüyoruz. Kendi yerimiz. Erdemli Belediyesi’nin yeriyle ilgili de çalışma yapıyoruz. Hukuki altyapıyı tamamlayınca orada butik, modern bir otogar yapacağız. Sorun yaşamayacağımız bir alan olsun istiyoruz. Yer bulmakta zorlanıyoruz. Yoksa inşaat yapmak sorun değil” diye konuştu.

Tömük-Arpaçbahşiş projesi için hibe desteği

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıllık süreçte Erdemli için 303 milyon liralık altyapı yatırımı öngördüğünü ifade ederek, altyapı, kanalizasyon, atıksu arıtma tesisi ve içmesuyu yatırımlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Kumkuyu kanalizasyon, Limonlu kanalizasyon ve arıtma var. Kızkalesi yağmur suyu terfi var; 3 milyon liralık bir yatırım. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı içmesuyu projemiz var; 13,5 milyon lira. Ayaş-Yemişkumu içmesuyu şebekesi yenileme işi var. Elvanlı içme suyu şebeke yapımı 2 milyon liralık bir yatırım. Alata-Kargıcak Mahallesi kanalizasyon şebekesi 2,5 milyon liralık yatırım. Bunlar bitmek üzere. Tömük-Arpaçbahşiş kanalizasyon, içmesuyu atık su arıtma tesisi projesi çevre sağlığı ve yazlıkçıların huzurlu bir yaz geçirmesi açısından çok önemli. Bunun son aşamasına gelindi. Bu bir hibe konusu Fransız Kalkınma Ajansı’ndan. 130 milyon lira kanalizasyon, 17 milyon liralık bir içmesuyu şebekesi yatırımı var. Bu yaz bitmeden orada bir temel atarız.”

17 bin tarımsal sulama havuzu sivrisinek üremesine neden oluyor

Erdemli’de sinekle mücadele çalışmalarında kimyasal yöntemlerde geri olmadıklarını ancak kaynakları kurutmakta zorlandıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Erdemli’de 17 bin tarımsal sulama havuzu var. Her biri sivrisineğin üreme merkezi. Bazı havuzlara lepistes balığı bırakacağız. Bunlar sivrisinek larvalarını yiyerek besleniyor. Biyolojik mücadelede önemli yol aldığımız bir yöntem. Kimyasal mücadele de devam edecek” dedi.

“Suda kayıp kaçağa göz yumamam”

Başkan Seçer, Erdemli’nin yarım kalan hal inşaatını tamamlayacaklarını, ilçe merkezinde bir otopark yapmak için arsa arayışında olduklarını ifade ederken, Erdemli esnafından talep gelmesi durumunda işlek caddelerde parkomat uygulamasına geçebileceklerini de söyledi.

Su faturaları konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “İçme suyuna zam yapmadık. Fatura tutarlarından şikayetler tamamen kullanımdan kaynaklı. Fiyatlarda bir artışımız söz konusu değil” dedi. Su kullanımlarının faturalandırılmasında uygulanan kademe uygulamasına devam edeceklerini kaydeden Başkan Seçer, kademenin kaldırılması durumunda, özellikle yayla evlerinde su israfının artacağını kaydetti. “Kaçak kayıp oranı çok fazla. Daha önceki yönetim göz yummuş. Ben yumamam” diyen Başkan Seçer, kayıp kaçak oranı düştükçe suyun ucuzlayabileceğini vurguladı.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.