BAŞKAN SEÇER, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TÖRENLERİNE KATILDI

SEÇER:HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞI ÇIKMAK DEMOKRASİYİ SAVUNANLARIN NAMUS BORCUDUR

BAŞKAN SEÇER, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TÖRENLERİNE KATILDI

SEÇER: “DARBE GİRİŞİMİ, TÜRK HALKININ FERASETİ VE CESARETİYLE ÖNLENMİŞTİR”

SEÇER: “HAİN DARBE GİRİŞİMİ İYİ ANLAŞILIRSA BİR DERS NİTELİĞİNDEDİR”

 Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenlerine katıldı. Seçer, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk halkının feraseti ve cesaretiyle engellendiğini belirterek, “Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu hain darbe girişimi, eminim ki iyi anlaşılması durumunda yarınlarımız için bir ders niteliğindedir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği’nce düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenlerine katıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su ile birlikte törenin yapıldığı Cumhuriyet Alanı’na giren Başkan Vahap Seçer, törenlere katılan vatandaşlara seslendi. “Her türlü darbeye karşı çıkmak, demokrasiyi savunanların namus borcudur” diyen Başkan Seçer, “Çünkü demokrasi, bir toplumda bağımsızlığın, hukuk devleti anlayışının, temel insan hak ve özgürlüklerinin teminatıdır” ifadelerini kullandı.

“Hain darbe girişimi iyi anlaşılırsa bir ders niteliğinde”

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi derinliği olan bir devlet geleneği üzerinde şekillendiğini vurgulayan Başkan Seçer, Türkiye’nin demokrasi mücadelesinin 19. yüzyılın ikinci yarısıyla beraber başladığını, bu uzun ve zorlu mücadelenin hâlâ devam ettiğini söyledi.

Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde ve Cumhuriyet tarihinde yaşanan birçok siyasal olayın, demokrasinin güçlenmesine ve olgunlaşmasına önemli ve değerli katkılar sunduğunu ifade eden Başkan Vahap Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz darbe girişimi de demokrasinin ne kadar değerli bir kavram olduğunu ortaya koyması bakımından önemlidir. Bu darbe girişimi, Türk halkının feraseti ve cesaretiyle önlenmiştir. Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu hain darbe girişimi, eminim ki iyi anlaşılması durumunda yarınlarımız için bir ders niteliğindedir. Zira tarihimizden ders alıyor ve geleceğe taşıyorsak, işte o zaman anlam kazanır. Birliğimiz ve beraberliğimiz önemlidir. Eğer kentimizde ve ülkemizde huzuru sağlayıp, her açıdan gelişecek ve kalkınacaksak, bu birliğimiz ve beraberliğimiz sayesinde olacaktır. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimize ve ülkemize emeği geçmiş tüm değerlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.