BAŞKAN MUSTAFA GÜLTAK’TAN ‘AKDENİZ’E POZİTİF AYRIMCILIK

VURGUSU

BAŞKAN MUSTAFA GÜLTAK’TAN ‘AKDENİZ’E POZİTİF AYRIMCILIK

Akdeniz Belediye Başkanı; Nusratiye Mahallesi’ni ziyaret etti, hizmetleri anlattı, vatandaşı dinledi

BAŞKAN MUSTAFA GÜLTAK’TAN ‘AKDENİZ’E POZİTİF AYRIMCILIK’ VURGUSU

Başkan Mustafa Gültak; mahalle ziyaretleri kapsamında bu kez Nusratiye Mahallesi’ne konuk oldu. Akdeniz’e pozitif ayrımcılık yapılması çağrısını yineleyen Başkan Gültak; “Liman, serbest bölge, organize sanayi, hal bizde. Mersin’in ticareti, ekonomisi Akdeniz’de dönüyor, para burada kazanılıyor ama bu gelir ilçemize yansımıyor” dedi.

Ziyarete, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç ile başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Buluşmada ilk söz alan Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Dindar, ziyareti nedeniyle Başkan Gültak’a teşekkür etti. Parkların yenilenmesi ve mini basketbol sahası yapılmasını isteyen Muhtar Dindar; “Herkese gönlü açık olan, her yere yetişip herkesi dinlemeye çalışan bir Başkanımız var. Dilediğimizde anında ulaşıp tüm sıkıntılarımızı kolaylıkla aktarabiliyoruz. Gecesini gündüzüne katıp özveriyle çalışan Sayın Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Kentin ticareti Akdeniz’de dönüyor ama ilçeye yansımıyor”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise konuşmasında, geçmişte her alanda ihmal edilen Akdeniz ilçesine pozitif ayrımcılık yapılması çağrısını yineledi. Seçimlerin üzerinden geçen 2 buçuk yılda Akdeniz’e devrim niteliğinde projeler kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Gültak; şöyle konuştu;

“Büyükşehir nezdinde de çalışmaları oluyor ama Akdeniz’e pozitif ayrımcılık istiyoruz. Akdeniz’in buna ihtiyacı var. Kimse bana kızmasın ama hizmet, altyapı ve imar konusunda bir sıralama, bir anket yapsak, uzman bir heyet oluşturup ‘Mersin ilçelerini gezip; nüfusu, geliri ve konumuna göre değerlendirin. En geri kalmış hangisi?’ desek; açık ara Akdeniz çıkar. Neden mi? Liman, serbest bölge, organize sanayi ve hal kompleksi bizde… İş insanlarına takılıyorum; ‘Parayı Akdeniz’de kazanıyorsunuz ama Yenişehir’de, Mezitli’de harcıyorsunuz” diyorum. Ekonomi Akdeniz’de dönüyor, para burada kazanılıyor, devletin vergisinin çoğu buradan kazanılıyor ama altyapı eksik, üstyapı sıkıntı, imar konusu ve kaçak yapı stoku ise tamamen sıkıntı. Dolayısıyla pozitif ayrımcılık talebimizin bir nedeni, bir altlığı var. Akdeniz farklı, farklı olmaya da devam edecek.”

“Akdeniz’de değişim ve dönüşümü başlattık”

Nusratiye Mahallesi’nin, kentin ortasında kalmış eski bir yerleşim alanı olduğunu kaydeden Başkan Gültak; “Akdeniz’in hemen tüm mahalleleri 50 ila 100 yaşında. Dolayısıyla imar sorunları ve kaçak yapı ile mücadele gerektiği gibi yapılmadığı için bu sorunlar da üst üste birikmiş. Bunun çözümü ne? Tek çözüm, yerinde kentsel dönüşüm… Bu yapılmadığı sürece, ‘mahallelerimizin sorunlarını çözebiliriz’ diyemeyiz. Yıllardır bir şey değişmedi, bir 25 yıl daha geçse yine değişmeyecek. Biz Akdeniz’de şu an değişimi başlattık ama bunun için uzun bir süreç lazım. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde de bizim gibi düşünen insanlara, yöneticilere ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

“Halkımızdan aldığımız güçle Akdeniz’de değişim ve dönüşümü başlattık”

Konuşmasının devamında, Barış Mahallesi’nde başlayan yerinde kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Başkan Gültak; “Mahalle sakinlerinin yüzde 87’si ile anlaşma sağlandı. Tapu devirlerinde de yüzde 75’e ulaştık. Barış Mahallesi’nin yıkılıp, burada kentsel dönüşümün başlayacağını hayal eder miydiniz? İnsanların gönlünü yapmak, tüm hissedarları bir araya getirmek kolay mı? Değil… Ama Allah’ın izniyle, çalışarak ve vatandaşlarımızdan aldığımız güçle biz başardık. Ankara’nın ve teşkilatlarımızın desteğiyle başardık. Nasip olursa, yılbaşında da Barış Mahallemizde temel atacağız. Seçimler gelmeden 400 küsur konutu, işyerlerini, kreşi, cami ve kültür merkezimizi hayata geçirmiş olacağız. Barış Mahallesi, yepyeni bir mahalle oluyor. İnanır ve çalışırsanız her şey olur” ifadelerini kullandı.

“Akdeniz için hayallerimiz ve projelerimiz vardı”

Turgut Reis Mahallesi'nde de yılbaşından sonra kentsel dönüşüm projesinin start alacağını belirten Başkan Gültak, “Çay Mahallesi’nde yeni yapılan konutlar bitti. İki-üç ay içinde de konutları hak sahiplerine teslim etmeye başlayacağız. Göreve gelir gelmez bu işleri ele aldığımız için başardık. Seçildiğimiz andan itibaren neler yapacağımızı planlamıştık. Ekibimizi kurduk, projeleri hazırladık ve hızlı şekilde hayata geçirdik. Çünkü bizim hayallerimiz ve projelerimiz hazırdı. Kentsel dönüşümü Çay Mahallesi’nden başlattık; Barış ve Turgut Reis mahallerinde de devam ediyoruz. Bahçe ve diğer bazı mahalleli vatandaşlar, ‘biz de kentsel dönüşüm istiyoruz’ diyorlar. Fakat böylesi büyük projeleri gerçekleştirmek için 5 yıldan uzun bir zamana ihtiyaç var. Yeniden seçilip göreve gelirsem, kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan diğer mahallelerle devam ederim. Şehrin geleceği bizim kaderimizden daha önemli. Gelin hep birlikte şehrimizin kaderini değiştirelim” diye konuştu.

“Nusratiye’ye sunulan hizmet ve çalışmalar”

“Akdeniz deyince, akla artık barış, huzur, kardeşlik ve güven geliyor” diyen Başkan Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi’ne yönelik hizmetleri de aktardığı açıklamasını şöyle bitirdi; “Mahalleli gençler ve çocukların ders çalışabileceği, etüt yapıp sınavlara hazırlanabilecekleri, kütüphanesi, interneti, masası, sandalyesi, çayı ve suyu olan sakin ve nezih bir mekânı mahalleye kazandırdık. Seçilir seçilmez başlattığımız Hoş Geldin Bebek Projesi ile mahallemizde 89 bebeğimize ve annesine ulaşmışız. Kanser hastalarına ücretsiz servis hizmeti verdiğimiz Onkobüs hizmeti ile Nusratiye’de 5 hastamıza 58 kez hizmet vermişiz. Sosyal belediyecilik ilkesiyle mahallemizde birçok yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşımıza periyodik evde bakım ve temizlik hizmeti veriyoruz. Ücretsiz eğitim portalı ve sınava hazırlık setleri dağıtarak, eğitimde fırsat eşitliği sağladık, yüzlerce gencimizin, istediği üniversiteleri ve bölümleri kazanmalarına katkı sunduk. Akdeniz’e, 2 yıl içinde 6 yeni okul yapılması için gerekli girişimleri başlattık, planlaması hazır.”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, konuşmasından sonra kısa süre sonra kullanılmaya başlanacak olan Nusratiye Mahalle Muhtarlığı'nın yeni binasını da gezdi. Çok amaçlı olarak kullanılması planlanan yerde etüt merkezi ve kültürel etkinliklerin de yapılacağı bildirildi. Başkan Gültak daha sonra mahalle sakini vatandaşlar ve esnafın dile getirdiği talep ve sıkıntılarını dinleyip not aldı, birim müdürlerine talimat verdi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.