Başkan Kılınç:"Türkiye'nin En Ekolojik Sahil

Projesini Anamur’da Uygulayacağız."

Başkan Kılınç:"Türkiye'nin En Ekolojik Sahil

Başkan Kılınç:"Türkiye'nin En Ekolojik Sahil Projesini Anamur’da Uygulayacağız."

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yıllardır hayata geçirilemeyen Anamur Sahil Projesi ile ilgili önemli bir adım attıklarını belirterek Türkiye'nin en ekolojik sahil projesinin Anamur’da uygulanacağını söyledi.

Uygulanacak olan projenin ekolojik hayata ve çevreye duyarlı olması gerektiğinin önemine değinen Başkan Kılınç:"Anamur'un 17 kilometrelik eşsiz sahili ve Türkiye'nin en temiz deniz suyuna sahip bölgelerinden birisi olması nedeniyle burada uygulayacağımız projenin bizlerle birlikte bu bölgede yaşayan canlıların da yaşam alanlarına saygılı bir proje olması gerektiğini düşünüyoruz. Burası yalnızca insanların değil aynı zamanda kum zambaklarının, caretta caretta kaplumbağalarının, akdeniz foklarının, hayalet yengeçler gibi endemik türlerinde yaşam alanı.
Dolayısı ile buraya uygulayacağımız proje ne kadar gösterişli olacaksa o kadar da çevreci olacak. Bu proje ne kadar modern olacaksa o kadar da ekolojik dengeyi gözeten bir proje olacak. Bu nedenle burada yaşayan canlı türlerinin tespiti için Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne araştırma yapmaları için talepte bulunduk. Onlarda gerekli incelemeyi yaparak bize 75 sayfalık bir rapor hazırladılar." dedi.

Sahil projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulunan ve raporun hazırlanmasında emeği geçen Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi görevlileri Doç. Dr. Nuray Çiftçi, Doç. Dr. Deniz Ayas ve Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Mısra Bakan'a teşekkür eden Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, uygulanması planlanan sahil projesinin rapor doğrultusunda revize edilerek en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.