BAŞKAN ENGİN; AB’NİN TURİZM KARARI SAMİMİYETİZ SİYASİ BİR KARARDIR

Hasan Engin, Avrupa Birliği’nin (AB) 1 Temmuz’dan itibaren dış sınırlarını açma kararı aldığı 15 ülke arasında Türkiye’ye yer vermemesine tepki göstererek, “Bu taraflı ve samimiyetsiz karardan dönülmesini bekliyoruz” dedi.

BAŞKAN ENGİN; AB’NİN TURİZM KARARI SAMİMİYETİZ SİYASİ BİR KARARDIR

MESİAD Başkanı Hasan Engin, Avrupa Birliği’nin (AB) 1 Temmuz’dan itibaren dış sınırlarını açma kararı aldığı 15 ülke arasında Türkiye’ye yer vermemesine tepki göstererek, “Bu taraflı ve samimiyetsiz karardan dönülmesini bekliyoruz” dedi.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Avrupa Birliği’nin zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kaldırılmasının tavsiye edildiği üçüncü ülkelere dair kabul edilen listede Türkiye’ye yer verilmesine tepki gösterdi. Kararı samimiyetsiz bulduklarını belirten Engin, Türkiye’nin salgın oranın birçok Avrupa ülkesine göre düşük olduğuna dikkat çekti.

KARARIN SALGINLA İLGİSİ BULUNMUYOR

Başkan Engin, “Ülkemiz Avrupa’ya göre vaka ve vefat sayısında başarılı bir grafik ortaya koydu. Avrupa Birliği’nin salgının ilk görüldüğü yer olan Çin dahil bir çok ülkeye seyahat kısıtlamalarını kaldırması ve listede Türkiye’ye yer vermemesi tamamen siyasi bir karardır. Bu kararın Koronavirüsü salgını ile çok da ilgisi bulunmuyor; son yıllardaki siyasi iletişimlere dayalı alınan bir karardır. Çünkü AB tarafından ABD, Brezilya, Rusya ve Hindistan gibi Covid-19 vakalarının yüksek olduğu ülkelere bile seyahat izni verildi. Bacasız sanayi olan turizm, ülkemiz için önemli gelir kaynağıdır ve bizi bu gelirden etmek istiyorlar. Türkiye’nin turizm cenneti ve güvenli bir ülke olduğu gerçeği görmemezlikten gelinmiştir” dedi.

BU YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ AVRUPA’NIN DA YARARINA OLACAKTIR

Salgınla mücadele dönemi süresince Türkiye’nin önemli önlemler alarak salgının yayılmasını engellediğini ve salgını kontrol altında tutmayı başardığını kaydeden Engin, “Ülkemizde vaka sayısı bu kadar azalmış ve uluslararası kabul gören önlemler alınmışken Avrupa Birliği’nin verdiği karar bizleri şaşırtmıştır. Avrupa’nın hiçbir ülkesinde olmayan turizm tesislerimiz, uluslararası akredite şirketler tarafından denetlenip tam not almıştır. Bütün bu olumlu gelişmelere karşın AB’nin, Türkiye gibi güvenli bir turizm ülkesini saf dışı bırakması AB’nin çifte standartlar uyguladığını göstermiştir. Ekonomik kaygı ve siyasi düşüncelerden dolayı yapılan bu yanlıştan zaman kaybedilmeden dönülmesi Avrupa’nın da yararına olacaktır” ifadelerini kullandı.

AVRUPALI DA MAĞDUR EDİLDİ

Avrupa ülkelerinin salgınla mücadelesinde en büyük desteğin Türkiye tarafından verildiğini hatırlatan Engin sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Covid-19 pandemisi ile mücadelede Türkiye, Avrupa ülkelerine yaptığı yardımlarla samimiyetini ve iyi niyetini göstermiştir. Her türlü zor zamanlarında Avrupa ülkelerinin yanında olan Türkiye, bu ayrımcılık kararlarını hak etmemiştir. Tatil için ülkemizi tercih eden orta Avrupa ağırlıklı Avrupa Birliği vatandaşları tatil için ödemelerini gerçekleştirip rezervasyon yapmışlardı. Ancak bu karardan sonra Avrupalılar da mağdur olmuştur. Umuyorum karardan dönülmesi için bakanlıklar nezdinden yapılacak görüşmeler, Avrupalı turizmcilerin baskısı ile birlikte sonuç verecek ve Avrupa Birliği kapılarını Türkiye’ye açacaktır.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.