Başkan Abdullah Özyiğit,

“Bu daha başlangıç”

Başkan Abdullah Özyiğit,

Mersin Yenişehir Belediyesinin organizasyonunda Mersin’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kulaç atan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle parkurun 36,7’inci kilometresinde mücadelesini yarıda bırakmak zorunda kalan Emre Seven, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i makamında ziyaret etti. Başkan Özyiğit, “KKTC'ye uygulanan haksız ambargoya dikkat çekmek ve Mersin-KKTC arasında bir yüzme parkuru oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz bu organizasyon bir başlangıç niteliği taşıyor. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Mersin’e dönen Milli Yüzücü Emre Seven, yüzme geçişinin gözlemciliğini yapan Channel Swimming Association(Manş Geçişi Organizasyonu) Başkanı ve dünyaca ünlü İngiliz yüzücü Michael Read, 18 kez Guinness Dünya Rekortmeni ve Emre Seven’in antrenörü Namık Ekin ve antrenör Ahmet Tekkeşin Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile bir araya geldi. Görüşmede Emre Seven, geçiş denemesi ile ilgili Başkan Özyiğit’e bilgi verdi.

Emre Seven, “Cumhuriyet tarihindeki ilk resmi denemeyi yaptık”

Mersin- Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi denemesinin bir ilk olduğunu ifade eden Emre Seven, “Cumhuriyet tarihinde uluslararası gözlemciler ve hakemlerle eşliğinde ve uluslararası kuralar çerçevesinde yapılmış ilk resmi denemeyi yaptık. Hedeflediğimiz noktaya maalesef ulaşamadık, ancak önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Kamuoyunun ilgisini buraya çektik, yurt dışından bize ulaşarak, bu geçişi yapmak isteyenler oldu. Keşke başarsaydık. Bu parkuru tamamlayabileceğime inanıyorum. Bana bu fırsatı sunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Michael Read, “Bu parkuru gittiğim her yerde anlatacağım”

İngiliz yüzücü Michael Read ise “Yenişehir Belediyesine böyle bir organizasyonu üstlendiği için teşekkür ediyorum. Bu büyük bir adımdı. Buradaki deneyimi, bu parkuru ve insanların arzusunu gittiğim her yerde anlatacağım.” diye konuştu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.