Araç konvoyuna Mezitli Belediye Başkanı

Neşet Tarhan da katılarak coşkuya ortak oldu

Araç konvoyuna Mezitli Belediye Başkanı

Mezitli’de muhteşem 30 Ağustos kutlaması

Mezitli Belediyesi, araçlarının 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle başlattığı, şehir turuna, Mezitlililerde eşlik edince yüzlerce araçlık muhteşem bir konvoy oluştu. Hiçbir çağrı yapılmadan kendiliğinden oluşan araç konvoyuna Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katılarak coşkuya ortak oldu.

Mezitli Belediyesi önünden kahramanlık marşları ile başlayan şehir turu cadde ve sokaklarda ilerledikçe dev bir konvoya dönüştü. Mor çiçek açmış Jakaranda ağaçlarının arasında ilerleyen konvoy, unutulmaz bir 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasına dönüştü. Yaklaşık 15 kilometre boyunca devam eden konvoyda, Atatürk’ün 10. Yıl Nutku, İzmir Marşı, Dağ Başını Duman Almış gibi marşlar çalınarak bayram coşkusu sokak aralarına kadar taşındı.

Araç konvoyuna katılamayan Mezitlililerin ise pencere ve balkonlarından bayraklarını sallayarak alkışlarla ve sloganlarla destek verdiği kutlamalar, bayrak seli arasında gün boyu devam etti.

Türk halkının kolay kazanılmayan bu kahramanlık destanından kolay vazgeçmeyeceğinin altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kutlamalara ortak olan tüm Mezitlililere teşekkür ederek, “Çok şehit verdi bu ülke. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında şehitler verildi. Demokrasi kolay kazanılmadı. Emperyalist güçler tüm ülkeyi parsellemişlerdi. Atatürk’ün önderliğinde başlatılan bu kurtuluş hareketi çok zorlu savaşlar sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açtı.

Üzerinden bir asır geçti ve bu günler unutturulmaya çalışılıyor. Ama halkın yüreğinde kazanılmış sevgi unutturulamaz. Çocuklarımıza bunu aşılamamız gerekiyor” dedi.

Belediye aracından marşlar çalınarak bir şehir turu atmayı planladıklarını ancak Mezitlililerin de katılımıyla dev bir kutlamaya dönüştüğüne vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli farklı bir ilçe. Biz tek bir aracımızla günün önemine uygun sokaklarda caddelerde buluşalım demiştik ama sizinde gördüğünüz gibi büyük bir kortej oluştu. İnsanlar pencerelerden, balkonlardan bayraklarını salladı. İşte bu sevgi gösterisi; kazanılan hakların, laikliğin ve demokrasinin kaybedilemeyeceğinin göstergesidir. Mezitli her zaman duyarlı ve kendiliğinden bu konvoyları oluşturuyor. Türkiye’de belki hiçbir yerde oluşmayan bir biçimde önceden kurgulanmadan halkın kendi isteğiyle oluşan bir kortej oldu. Araçlarımızdan zafer marşlarımız çalıyor beni de son derece heyecanlandırıyor. Katılan, penceresinden destek veren geçerken aracıyla konvoyu korna çalarak destekleyen, siyasi düşüncesi ne olursa olsun burada bizimle tek vücut olarak hareket eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Dilerim bu coşku bu heyecan her yerde olsun. Türkiye’de yayılsın” diye konuştu.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.