Adalet ağaçları

Mezitli’de yeşerecek

Adalet ağaçları

Adalet ağaçları Mezitli’de yeşerecek

Mezitli Belediyesi ve Kızkalesi Rotary Kulübü,Merkez Mahallesi’ndeadalet ağacı olarakta bilinen ‘Ihlamur’ fidanlarıyla koruluk oluşturdu. Açılışa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Uluslararası Rotary 2430 bölge Guvernörü Serhan Antalyalı, Guvernör Yardımcısı Avni Sönmez,Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü BaşkanıZehra Korkmaz, İnteract Bölge Temsilcisi Mert Tamgül, Kızkalesi Rotaract Kulübü Başkanı Oktay Çelen, Belediye Meclis Üyeleri,birim müdürleri, çok sayıda mahalle muhtarları ve vatandaş katıldı. Kulüp üyeleri, muhtarlar ve davetlilerle birlikte fidanları toprakla buluşturan Başkan Tarhan, ağaçlara can suyunu döktü.

IHLAMURUN DİĞER ADI İSE ADALET AĞACI OLARAK BİLİNİYOR

Kulüp olarak çevre duyarlılığına dikkat çekmek, çevre sorunlarını bir nebzede olsa çözüme kavuşturmak adınaçalıştıklarını dile getiren Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı ve Mezitli Belediye Meclis Üyesi Zehra Korkmaz, “Mezitli Belediyesiyle ortak bir proje yapmayı düşündük. Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan ile görüşerek, ne yapabiliriz konusunu konuşurken kendisinden Ihlamur Koruluğu projesi teklifini aldık. Kulüp olarak çevre duyarlılığına dikkat çekmek, çevre sorunlarını bir nebze olsa çözüme kavuşturmak adına bu koruluğu oluşturmaya karar verdik. Ihlamur; hepimizin bildiği gibi katma değeri çok yüksek olan ve şifa üreten bir bitki. Ihlamur çiçekleri bildiğimiz üzere demleniyor ve çay olarak tüketiliyor. Birçok hastalığa da iyi geliyor. Ihlamurun diğer adı ise adalet ağacı olarak biliniyor. Orta Avrupa’da daha önce mahkemeler ıhlamur ağaçlarının altında yapılırmış. Bu nedenle bizim için çok önemli bir proje oldu. Ağaçlarımız kısa sürede büyüyecek ve mis gibi ıhlamur kokulu ağaçlarımız altında ıhlamur çayını içmiş olacağız. Böylesi önemli bir koruğumuzun oluşmasında belediyemizin tüm çalışanlarına ve tabi ki Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKANIMIZ ROTARY KULÜPLERİNE ÇOK ÖNEM VERİYOR

Mezitli Belediyesinin birçok projesinde yer aldıklarını ifade eden Rotary 2430 bölge Guvernörü Serhan Antalyalı ise kısa bir açıklama yaparak; “Biz rotaryenler kadar şanslı olmayan insanlara hizmet edebilmek için kurulmuş bir sivil toplum örgütüyüz. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan Mersin’de rotaryenlerin en büyük destekçisidir. Bugünde burada bunun çok canlı bir örneğini görüyoruz. Mezitli Belediyemizin birçok projesinde bizlerde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Başkanımız sosyal belediyeciliği ülkemizde en iyi yapan Belediye Başkanlarından bir tanesi. Mersinimize verdiği bu değerli hizmetlerinden dolayı Başkanımıza şükranlarımı sunuyor, korulukta emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İLÇEMİZDEKİ 56’INCI KORULUĞUMUZU AÇIYORUZ

STK’lar, muhtarlar, meclis üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile beraber örnek bir çalışma sergilediklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Kentteki herkesin yaşı kaç olursa olsun bir şekilde bu kentin sahibi olan belediyesiyle birlikte olmasını istiyoruz. Herkes bir şeyler yapabilir. Buna öncülük edeceklerin başında STK’lar geliyor. Mersin’de Rotary Kulüpleri bu anlamda göreve geldiğim günden bu yana belediyemizle çok yakın çalışmalar yürütüyor. Bugün de Kızkalesi Rotary Kulübü Ihlamur Koruluğu yapıyor. Ihlamur, çok güzel kokan ve aynı zamanda adına şarkılar yazılan bir ağaç türü. Bu koruluğumuza da bölge halkımız demokratik yasal haklarını kullanarak sahip çıkacaktır. Bir başkasının koruluklarda imara açılmasına karşı geleceklerdir. İlçemizdeki 56’ıncı koruluğumuz oluyor. Herkesin eli toprağa değsin istiyoruz. Tarıma ve üretime önem veriyoruz. Yeşil bir Mezitli olsun istiyoruz. Türkiye’ye ve dünyaya adımızı duyurduk. Bunu Mezitli halkıyla birlikte yapıyoruz. STK’lar, muhtarlar, meclis üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile beraber örnek bir çalışma sergiliyoruz. Birlikte Mezitli ailemizi

büyütüyoruz. Güçlü, birbirini seven, birbirine güvenen, birbirine gülen bir Mezitli halkı var. Mezitli ailemle gurur duyuyor, korulukta emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.